Heroes Nights tonen breed palet van gitaarmuziek op het hoogste niveau

Leendert Haaksma, Vedran Mircetic, Menno Gootjes, Reinier Baas, Richard Hallebeek, Martijn van Iterson

Events 11-05-2023 16:56

Drie van de beste Nederlandse gitaristen openden woensdag 10 mei 2023 de eerste editie van het Bridge Guitar Festival in Eindhoven: Leendert Haaksma, Vedran Mircetic en Menno Gootjes. Het werd een weergaloze avond van drie flink in stijl verschillende gitaristen, die begeleid werden door een magistrale ritmesectie van Martijn Vink, drums en Manuel Hugas, bas. Op de tweede Heroes Night vervolgden Martijn van Iterson, Reinier Baas en Richard Hallebeek deze G3-achtige gitaar-revue, met het meer jazz en fusion georiënteerde repertoire.

foto's door Willem Wouterse

Het Bridge Guitar Festival is van start. Check Gitarist.nl/events voor alle artikelen die we voorafgaand gepubliceerd hebben: je gids langs 5 dagen Bridge, nog tot en met zondag 14 mei! 

De openingsavond belooft al veel. Heroes Vedran Mircetic, Menno Gootjes en Leendert gingen er tegenaan en trakteerden het publiek in de Effenaar op een geweldige gitaaravond. Vedran Mircetic met zijn SG en megapedalboard, Menno Gootjes met Les Paul, die geassisteerd door Thijs van Leer, het Focus-repertoire naar voren bracht en Leendert Haaksma. vooral op strat, die eigen triowerk etaleerde. Het drietal besloot met ene ode aan Jeff Beck: Led Boots unisono! 

Vedran Mircetic en Menno Gootjes

                                                  Leendert Haaksma

Op de tweede Heroes avond etaleerde Martijn van Iterson, begeleid door Martijn Vink en Clemens van der Feen, prachtige jazzstukken van eigen makelij, waar hij met messcherpe solo's doorheen sneed. Reinier Baas zocht als altijd het avontuur, ook met zijn eigen stukken; altijd verrassend en met een prachtsound. Richard Hallebeek nam de briljante toetsenist Matthijs Geerts mee en zijn repertoire kreeg een andere touch in dit voor hem nieuwe kwartet; zijn soundscapes maakten indruk als altijd en zijn melodische solo's waren een genot voor het oor. Gedrieën sloten ze de avond af met een stuk van Jaco Pastorius, waarbij Clemens van der Feen zich de blaren op de vingers speelde! 

                                                               Martijn van Iterson

 

                                                  Reinier Baas

                                                                      Richard Hallebeek

Een fragment van het drietal in de finale, van onze Gitarist Live post op Facebook. 

zoeken
zoeken