Lari Basilio: clinics en meer tijdens de Guitar Summit in Mannheim

Dinsdag en woensdag ook clinics in Heerenveen en Alphen a/d Rijn

Muzieknieuws 25-09-2023 17:35

Tijdens de Guitar Summit in Mannheim gaf de Braziliaanse shredder Lari Basilio maar liefst drie clinics en trad ze op tijdens een van de avondshows. En tussendoor had ze ook nog even tijd voor een interview met Gitarist. Deze week is ze in ons land te zien met door Laney Amps georganiseerde clinics in De Snaar in Heereveen en Kauffmann’s Guitar Store in Alphen a/d Rijn.

Tijdens haar clinics in Mannheim gebruikte Lari een Laney Lionheart combo, maar ze beperkt zich niet alleen tot dit model, zo vertelde ze Gitarist: “Ik gebruik ook de Ironheart top voor het zwaardere werk; een fantastische versterker, heel krachtig. Verder nog de Cub-Supertop en de nieuwe LA Studio. Die is geweldig voor opnemen in mijn homestudio omdat er Two Notes technologie is ingebouwd en je hem kunt muten; ik gebruik veel IR-cabinets.”

Lari’s belangrijkste gitaar is haar Ibanez LB1 signature, afgewerkt in violet. In Mannheim hing ze ook af toe een wit exemplaar om haar schouders, de andere kleuroptie van dit model. De gitaar is een T-model. Was Lari altijd al een fan van Telecasters? “Het is altijd mijn favoriete gitaar geweest, er is iets aan de vorm waar ik van hou. Hij voelt gewoon goed voor mij. Maar het geluid van een T-stijl gitaar heeft me ook altijd aangetrokken. De pickups zijn mijn signature-elementen van Seymour Duncan. Ik wilde een vetter halselement, vintagestijl, een niet te heldere humbucker en het middenelement moest als dat van een Strat klinken. Ik denk dat het een perfecte balans is.”

Lari’s clinics zijn onderdeel van een clinictour die haar naast Nederland en Duitsland ook naar Zweden, Denemarken en Polen zal brengen. “Bij clinics praat ik altijd graag een beetje over van alles. Ik hou het open zodat mensen vragen kunnen stellen. We praten over gear, carrière, muziek, composities, mijn stijl, alles eigenlijk. Het wordt leuk.”

Een langer interview met Lari Basilio kun je lezen in het novembernummer van Gitarist (392) dat 19 oktober verschijnt.

Clinics: De Snaar, Heerenveen (26-9). Tickets hier.
Kauffman’s Guitar Store, Alphen aan den Rijn (27-9). Tickets hier.  

zoeken
zoeken