NAMM 2024: LR Baggs lanceert HiFi Duet pickup/microfoonsysteem

Op brugplaat geplaatste sensors en microfoon zorgen voor naturel versterkt geluid

Muzieknieuws 25-01-2024 15:51

LR Baggs heeft het HiFi Duet systeem onthuld, een alles-in-één pickup-en-microfoonoplossing voor akoestische gitaar die je kunt monteren zonder dat je je dierbare instrument hoeft te beschadigen.

Je hoeft alleen maar de zelfklevende HiFi pickups en Silo microfoon aan de onderkant van de brugplaat te plakken, de knoppen van de preamp discreet in het klankgat te monteren, en voilà: je bent klaar voor het podium.

De Duet is de volgende stap in de ontwikkeling van het HiFi systeem waarbij de transducers aan de brugplaat worden bevestigd in plaats van aan het bovenblad. De twee sensors krijgen nu gezelschap van de Silo microfoon, die er tussenin is geplaatst.

De signalen van microfoon en pickups gaan door het meerpolige crossoversysteem van de voorversterker van studiokwaliteit, dat ze mengt zodat wat uit je akoestische gitaarversterker komt jouw toon is, recht en onversneden, aldus LR Baggs.

De bediening van de voorversterker bestaat uit regelaars voor volume, mix en mic level plus een batterijcontrolelampje. De hele kit bevat alles wat je nodig hebt om het systeem te monteren. Voeding komt van een 9V batterij, waarmee je volgens LR Baggs meer dan 180 uur kunt spelen. Dat zijn heel wat gigs.

Meer informatie vind je op de website van LR Baggs.

 

zoeken
zoeken