MXR Wylde Audio effectpedalen in prachtige afwerkingen

MXR/Dunlop viert 20-jarige samenwerking met Zakk Wylde

Muzieknieuws 14-03-2024 08:03

Het is 20 jaar geleden dat MXR de eerste van hun Zakk Wylde signaturepedalen lanceerde. Om die gelegenheid te markeren brengt het merk opgefriste versies van de MXR Wylde Audio Chorus, Phase en Overdrive uit. Binnenin zitten dezelfde circuits, maar de pedalen hebben vernieuwde graphics gebaseerd op Zakks buzzsaw/bullseye-ontwerpen. "Ze staan al zolang als ik mij kan herinneren op mijn pedalboard", zegt Zakk. "Dit zijn alle ingrediënten die ik nodig had om de soep te maken!"

MXR Wylde Audio Overdrive
Deze gespierde stompbox is speciaal gemaakt voor Zakks luide, harde en meedogenloze riffs en leads en verandert je versterker in een zware, vette crunchmachine. Met slechts regelaars voor Output, Tone en Gain is instellen snel en gemakkelijk. Zakk houdt ervan de Overdrive voor een al overstuurde versterker te zetten en schreeuwende leadtonen te produceren met sustain die dagen aanhoudt.

 

MXR Wylde Audio Chorus
Dit pedaal is het geheime wapen van Zakk om distortion dikker te maken en cleane passages vloeiend en met textuur te laten klinken. Het hart van de Wylde Audio Chorus is een bucket-brigade circuit voor rijke, vintage-stijl analoge tonen die kunnen worden ingesteld met een High en Low filter en regelaars voor Level, Rate en Depth. Voor een ultieme ruimtelijke chorus kun je twee versterkers aansluiten via de twee uitgangen om een breed, sweeping stereobeeld te creëren.

 

MXR Wylde Audio Phase
Dit pedaal voegt dimensie en dynamiek toe aan Zakks vlammende en vlijmscherpe leads - en dat allemaal met één enkele Speed-knop. Draai hem van een langzame gruis tot een hamerende puls, of gebruik hem zoals Zakk doet, op de 9 uur-positie voor een langzame brandende sweep.

Kijk voor meer informatie op de sites van Dunlop en distributeur Algam Benelux

zoeken
zoeken