Ultieme Hendrix tribute Randy Hansen komt naar Nederland

8 mei Q-factory Amsterdam, 9 mei Vorstin Hilversum, 10 mei Bosuil Weert & 11 mei Oerrock Festival Ureterp

Muzieknieuws 24-04-2024 12:35

Vanaf woensdag 8 mei doet Randy Hansen als onderdeel van zijn Europese tournee met zijn band vier Nederlandse podia aan. Beginnend in de Amsterdamse Q-factory op 8 mei speelt hij de achtereenvolgende avonden in respectievelijk de Vorstin (Hilversum), de Bosuil (Weert) en op het Oerrock Festival in Ureterp (uitverkocht). Hansen was eerder in de Q-factory te zien als onderdeel van Amsterdam Guitar Heaven, waar hij in 2019 een clinic verzorgde en een daverend slotconcert gaf.

De Amerikaanse gitarist Randy Hansen heeft van Jimi Hendrix zijn levenswerk gemaakt. Al tientallen jaren tourt hij de wereld rond als de ultieme Jimi Hendrix-gitarist. Als je Jimi Hendrix van dichtbij had willen zien, kom je nimmer dichterbij dan bij de Randy Hansen.

Randy Hansen over Jimi Hendrix
Hendrix-fan vanaf het eerste uur is Randy Hansen. Hij was een van de eersten die met zijn band tribute-concerten deed en daar beroemd mee werd. Hij werd de levende Hendrix-experience, goedgekeurd door de Hendrix-familie, die regelmatig zijn concerten bezoekt. In het interview in Gitarist 344, november 2019 legt hij uit waarom we anno nu nog steeds naar Hendrix zouden moeten luisteren: “Daar zijn veel goede redenen voor. Een van de belangrijkste is dat zijn songs je leren om van het leven te genieten. Er is veel meer dan Purple Haze en Voodoo Child. Dat zijn geweldige songs, maar de hits laten maar één kant van Hendrix zien. Mijn favoriet is 1983 (A Merman I Should Turn To Be) waarin Hendrix waarschuwt voor een nieuwe oorlog. Het ‘Band Of Gypsys’-album is mijn favoriet, omdat daar de langste solo’s op staan. Dat album is live opgenomen en is de beste representatie van zijn killer sound, veel puurder dan op andere platen.”

Randy Hansen komt met zijn trio naar Nederland, met op bas/backing vocals Ufo Walter en Manni von Bohr op drums.

Support-act voor de shows in Amsterdam en Weert is powertrio The Cards, bestaande uit Paul Quinn (Saxon), Harrison Young (Doro, U.D.O.) en Koen Herfst (Vandenberg, Armin Van Buuren).

Meer info en kaarten:
q-factory-amsterdam.nl (8 mei)
vorstin.nl (9 mei)
debosuil.nl (10 mei)
oerrock.nl (11 mei)

zoeken
zoeken