Topmuzikanten op Amsterdam Rocks Festival - 8 juni in Q-Factory Amsterdam

Met MY BRAINBOX FT. JAN AKKERMAN, FOCUS, WILD ROMANCE, QUEEN'S PLEASURE, MARCEL SINGOR BAND, JOIN THE WOLF PACK

Muzieknieuws 25-05-2024 07:45

Jan Akkerman en Thijs van Leer tegelijk op één festival, dat komt niet vaak voor. Op zaterdag 8 juni gaat het gebeuren tijdens Amsterdam Rocks, waar de vaderlandse muzikantentop zich verzamelt. My Brainbox ft. Jan Akkerman, Focus, Wild Romance, The Captain, Join The Wolf Pack, Marcel Singor Band en Queen's Pleasure zullen Q-Factory laten rocken die zaterdag vanaf 15.00 uur 's middags tot 23.00 uur 's avonds!

14:00 DEUREN OPEN 
15:00 WILD ROMANCE
16:00 THE CAPTAIN
17:00 FOCUS
18:00 MARCEL SINGOR
19:00 QUEEN'S PLEASURE
20:00 JOIN THE WOLF PACK
21:00 MY BRAINBOX FT. JAN AKKERMAN

TICKETS (€ 35)

Amsterdam Rocks lijkt haast wel een gitaarfestival, met stergitaristen als Jan Akkerman, Dany Lademacher, David Hollestelle, Marcel Singor en Menno Gootjes op het podium. We hebben de gelegenheid aangegrepen om een van de jongste supergitaristen aan de tand te voelen, Teun Putker van Queen's Pleasure.  

Queen's Pleasure-gitarist Teun Putker  
We schreven eerder dit jaar naar aanleiding van het ESNS-optreden van Queen's Pleasure: “De garagerock van de band heeft sinds kort nadrukkelijke invloeden uit de meest duistere hoek van de postpunk, waardoor hun set spannend, onvoorspelbaar en buitengewoon explosief is. Teun Putker kan meer uitpakken met effecten, wat hij zeer intuïtief doet. Zo is Queen’s Pleasure van een vermakelijke britrockgroep uitgegroeid tot een band met een eigen smoel. Een ontwikkeling die alle lof verdient.”

Teun: “Noem ons indierock en laat ons dan onszelf zijn, in plaats van dat je vier misschien vergelijkbare bands noemt. We zijn qua genre denk ik wel meer naar postpunk gegaan. Ik hou van popsongs, een fascinerend concept; dat diepten we lang uit, maar de drang om een 3FM-band te worden is er niet meer zo. Wat er uitkomt is puur en intuïtief. Het is de muziek die we willen maken en onze invloeden hebben weinig gemeenschappelijke delers. Maar we zijn een broederschap, het is voor ons allemaal een passie en we graven diep. Sommigen vinden ons live zelfs te intens en too much! Bij ons moet iedere noot staan. We hadden altijd de neiging om dingen ingewikkelder, grootser of technisch gaver te maken dan nodig is en dat is er nu af. Als Sal een drumbeat instart zeggen we soms: dat is goed maar dan vier keer zo simpel.”

Qua versterking gebruikt Teun een moderne Vox AC30 en een Fender Supersonic 22. Over zijn gitaren: “Ik heb een Japanse jarentachtig Strat, een Kauffmann Tele die viezer klinkt dan een Tele en een SG Special met P-90’s uit ’69 die zeer brutaal klinkt. Ik voel dat oude wel. Het klinkt stommig, maar een gitaar van bijna zestig jaar oud weet dat ie geen boom meer is. Hij kent zijn plek en functie.
En over zijn pedalen: “Het is beschamend, maar ik koop vooral pedalen met meer functies want dat is makkelijk, haha! Ik heb net een Hudson Dual Broadcast gekocht omdat ie fuzz én overdrive heeft. De Earthquaker Devices Hoof Reaper heeft twee fuzzen en een octaver en die gebruik ik bij bijna elke solo.”
showcase.fm/queenspleasure 

In Gitarist 399, juni 2024, kun je een uitgebreid interview met Teun Putker lezen.  

LINEUP VAN HET AMSTERDAM ROCKS FESTIVAL 
Grote Zaal & Kleine Zaal - 15.00-23.00u

 
Op Amsterdam Rocks! Festival staan enkele van de meest iconische namen uit de Nederlandse rockgeschiedenis, zoals MY BRAINBOX FT. JAN AKKERMAN. Samen met zanger Phil Bee, toetsenist Coen Molenaar, drummer Marijn van den Berg en bassist David de Marez Oyens heeft Jan Akkerman het repertoire van de legendarische band Brainbox nieuw leven ingeblazen. MY BRAINBOX heet dit muzikale project, waarbij met veel overtuiging en veel dynamiek de ‘Psychedelic Rock‘ van de jaren ’60 uit de speakers knalt en nog niets aan glans blijkt te hebben verloren.


FOCUS heeft met hun complexe composities en virtuoze instrumentale uitvoeringen een onuitwisbare stempel gedrukt op de internationale muziekscene. Dit optreden is onderdeel van hun ‘50th anniversary tour’. Met Thijs van Leer, Pierre van der Linden, Menno Gootjes en Udo Pannekeet. 

Ook WILD ROMANCE, de befaamde band van de Nederlandse rock-’n-roll held Herman Brood, zal het podium betreden. Met hun rauwe energie en aanstekelijke hits zullen ze het publiek meenemen op een muzikale reis door de hoogtijdagen van de Nederlandse rockscene. Met Dany Lademacher en David Hollestelle, gitaar, Jan 't Hoen drums, Otto Cooymans, toetsen, John Aponno, bas en Jo De Roeck, zang.
 

QUEEN'S PLEASURE, een jonge en opkomende rockband, zal ook hun opwachting maken op het festival. Met hun frisse geluid en krachtige liveoptredens hebben ze de harten van vele muziekliefhebbers veroverd en worden ze gezien als een van de meest veelbelovende bands van Nederland.

Om 18.00 uur begtreeft meestergitarist MARCEL SINGOR met zijn trio het podium. Drummer Koen Herfst en bassist Jaimie van Hek begeleieden hem! 

Powerrockband JOIN THE WOLFPACK van zanger-gitarist Roland Brons maaakt het Amsterdam Rocks! Festival compleet en alsof dat nog niet genoeg is, is er ook plek voor jong rock talent; de talentencontest is gewonnen door: THE CAPTAIN.

TICKETS (€ 35)

 

zoeken
zoeken