Preview finale Grote Prijs van Nederland 2006

9 december @ Melkweg en Paradiso, Amsterdam

Muzieknieuws 07-12-2006 12:47

Het zijn spannende tijden: Is Sinterklaas je dit jaar weer (niet) vergeten? Ligt er straks een prettig cadeau voor je onder de kerstboom? En, minstens zo zenuwslopend: wie gaat de Grolsch Grote Prijs van Nederland (GGPNL) 2006 winnen? Zaterdag 9 december vindt in Amsterdam de eindstrijd plaats. Achttien finalisten gaan in de zalen van de Melkweg en Paradiso de strijd met elkaar.

De jury heeft de lastige taak om uit te maken wie de hoofdprijzen in de categorieën hiphop/rnb, pop/rock en singer/songwriter verdient.

Daarnaast beslist de jury wie in elke categorie de prijs voor beste muzikant, ter waarde van € 1000, mee naar huis mag nemen. De publieksprijs, eveneens goed voor € 1000, is een optelsom van de stemmen van de bezoekers ter plekke en de internetstemmen.

De rol van het publiek is sowieso toegenomen in de nieuwe opzet. Zo kun je op de GGPNL-website nog steeds stemmen om jouw drie favorieten aan de publieksprijste helpen. Het complete finale-programmaa vind je overigens hier.
Tijdens het juryberaad geven de winnaars van 2005, Roos(beef), Jawat! en Silence Is Sexy, een spetterend optreden.

Pop/Rock
De finalisten in de categorie Pop/Rock zijn: Believeisadoubt, In Limbo, Karmakonga, Lágrima, The Kevin Costners en Zwart op Wit.

Hiphop/RnB
De finalisten in de categorie Hiphop/RnB zijn: Blaxtar, Cartes, GMB, Grootmeester Jan, Perry Mystique, en Shock-E.

Singer/Songwriter
De finalisten in de categorie Singer/Songwriter zijn: Awkward I, Barbara Breedijk, Lucky Fonz III, Ralph de Jongh, Sabrina Starke en Signe Tollefsen.
zoeken
zoeken