Nieuwe locaties Vredenburg vanaf volgend seizoen

Muzieknieuws 18-12-2006 12:26

In 2011 zal op de plaats van het huidige Muziekcentrum Vredenburg het Muziekpaleis zijn deuren openen. Daaraan vooraf gaat een periode van nieuwbouw en renovatie. De werkzaamheden zullen het concertaanbod niet in gevaar brengen. Vanaf het nieuwe seizoen programmeert Vredenburg op twee Utrechtse locaties: Vredenburg Leidsche Rijn en Vredenburg Leeuwenbergh.

Vredenburg Leidsche Rijn wordt in 2007 gebouwd op de plek waar de oude en de nieuwe stad Utrecht elkaar raken: tussen de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het nieuwe gebouw dat in december 2007 in gebruik genomen wordt, is uitstekend bereikbaar via een van de centrale verkeeraders tussen de wijk Leidsche Rijn en de Utrechtse binnenstad en staat daarmee volop in het stadsleven. Vredenburg Leidsche Rijn vervult de functie van de huidige grote zaal: vooral klassieke concerten en popconcerten voor een groter publiek. Het concept van het gebouw is gebaseerd op de verplaatsbare Pepsi Stage, nu nog gesitueerd naast de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vanuit deze kern wordt een state of the art concertzaal gecreëerd met een flexibele capaciteit van 800 tot 2000 bezoekers. Het gebouw krijgt ruime faciliteiten op het gebied van educatie, publieksontvangst en horeca, en wordt prima bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

De kleinere concerten en evenementen van Vredenburg worden de komende jaren ondergebracht in de voormalige Leeuwenberghkerk aan het Servaasbolwerk in het centrum van Utrecht. Onder de naam Vredenburg Leeuwenbergh wordt dit middeleeuwse gebouw logistiek en akoestisch geschikt gemaakt voor concerten en evenementen tot maximaal 250 bezoekers. De eerste concerten in Vredenburg Leeuwenbergh vinden plaats in oktober 2007.

De programmering in het huidige Muziekcentrum Vredenburg loopt door tot en met juni 2007, waarna de eerste fase van sloop van het gebouwencomplex gepland staat. Ter overbrugging van de periode tussen 'oud' en 'nieuw' Vredenburg wordt in goed overleg met de verschillende partners gezocht naar alternatieve oplossingen voor de programmering.
zoeken
zoeken