Dixie Chicks winnaar Grammy Awards

The Police grootste sensatie op 49e editie

Muzieknieuws 12-02-2007 15:57

De Dixie Chicks zijn de grote winnaar van de 49e Grammy Awards. De drie dames wonnen de twee meest belangrijke prijzen op het grootste prijzenfestival dat de music business kent. Meest spectaculair aan het gala was wel het optreden van The Police, die na 23 jaar weer samen op het podium stonden en hun grootste hit 'Roxanne' speelden.

Naast de Dixie Chicks, die zowel Record Of The Year (Not Ready To Make Nice) als Album Of The Year ('Taking The Long Way') en Song Of The Year in de wacht sleepten, was ook John Mayer favoriet. Hij won in de categoriën Best Male Pop Vocal Performance (Waiting On The World To Change) en Best Pop Vocal Album met zijn album 'Continuum'.

De prijs voor Best New Artist ging naar Carrie Underwood, de Idols-winnares die James Blunt daarmee achter haar liet. Bijna vanzelfsprekend ging de prijs voor Best Female Pop Vocal Performance naar Christina Aguilera met het nummer Ain't No Other Man van het het album 'Back To Basics'.

Uiteraard viel Madonna met haar 'Confessions On A Dance Floor' ook in de prijzen in de categorie Best Electronic/Dance Album. Volgend jaar zal ze waarschijnlijk wel een Grammy mee naar huis nemen voor haar 'Confessions Tour'- dvd en/of cd.

Michael Brecker, die onlangs overleed aan de gevolgen van zijn myelodysplastic syndrome waar hij al jaren mee worstelde, viel posthuum in de prijzen met Some Skunk Funk voor Best Jazz Instrumental Solo. Daarmee versloeg hij Roy Haynes met zijn drumsolo Hippidy Hop. Samen met zijn broer Randy Brecker, Jim Beard, Will Lee, Peter Erskine, Marcio Doctor & Vince Mendoza conducting The WDR Big Band Köln werd Michael ook winnaar in de categorie Best Large Jazz Ensemble Album.

Andere winnaars waren George Benson en Al Jarreau met Mornin' als Best Pop Instrumental Performance, Peter Frampton won de prijs voor Best Pop Instrumental Album met 'Fingerprints', Eddie Palmieri won met 'Simpático' de award voor Best Latin Jazz Album en 'The Ultimate Adventure' van Chick Corea won de gouden platenspeler in categorie nr. 48: Best Jazz Instrumental Album, Individual or Group.

» De complete lijst kun je vinden op de website van grammy.com.
» Voor video's en foto's van de perfomances kun je kijken op de pagina's van Yahoo.

En het optreden van The Police was natuurlijk al direct op YouTube te vinden:
zoeken
zoeken