Recordaantal bands in 24 uur

Tachtig bands in etmaal in Bazart Den Haag

Muzieknieuws 20-03-2007 16:36

In een 24 uur durende marathon op 20 en 21 april zullen tachtig bands optreden in het Haagse poppodium Bazart. De zaal wil hiermee het huidige nationaal record van zestig optredens in een etmaal verbreken. Dit record werd in 2003 gevestigd in Perron 55 in Venlo.

Om de bands zo snel mogelijk achter elkaar te kunnen laten spelen zullen er twee podia in de zaal staan. Iedere band speelt ongeveer drie nummers en zodra de laatste noot op het ene podium gespeeld is, zal het eerste nummer worden ingezet op het andere podium. Alleen de twee hoofdacts, El Guapo Stuntteam en The Suicidal Birds zullen ieder een uur vullen. De opbrengst van de marathon gaat naar Stichting Kika (Kinderen Kankervrij).

Op 7 maart werd de inschrijving voor de marathon gesloten. In totaal toonden tweehonderd bands interesse, waarvan er tachtig geselecteerd werden. De bands die meedoen krijgen hier niet voor betaald en spelen slechts voor 'soep, broodjes en eer'. De marathon begint op vrijdag 20 april om 20:00 uur. De eerste band die zal optreden is de Haagse punkband Vanself. Volgens de website van de Bazart zal er 'vermoedelijk' om 12:00 op de zaterdag een surprise act optreden.
zoeken
zoeken