Festival voor Sophia Kinderziekenhuis

Particle, urINe SANE en VanKatoen spelen voor goed doel

Muzieknieuws 21-03-2007 17:31

Zondag 8 april 2007 zullen onder de naam Festival voor Sophia de bands Particle, urINe SANE en VanKatoen optreden in Poppodium Bibelot in Dordrecht. De opbrengst van de entree komt helemaal ten goede van het Sophia Kinderziekenhuis.

Particle (Rock, Pop)
Zoals ze het zelf noemen een Nirvana tribute-band, die geen covers maar eigen nummers spelen. De bandleden zijn allen werkend in de zorg en spelen deze dag na heel veel oefenen voor het eerst live in Bibelot.

urINe SANE (Punk/Hardcore, Metal, Rock)
In 2003 is deze band ontstaan uit een groep van vier jongens van 14 tot 17 jaar, afkomstig uit Krimpen aan den IJssel. Nadat ze hun krachten te bundelden wonnen ze de 2e prijs en de publieksprijs in de High School Music Competition. Eerder stonden ze al in het voorprogramma van VanKatoen van de The Apers.

VanKatoen (Hard, Meedogenloos en Nederlandstalig)
VanKatoen bestaat al weer 14 jaar, maar deze feestbeesten zijn nog lang niet moe. Indonesié, Lowlands, Parkpop, Appelpop, Noorderslag en Pinkpop, ze zijn overal geweest. En zijn momenteel bezig met hun HonkHonk-tour.

De afterparty wordt verzorgd door Dj Das Badger. Hij is een van de interne radio-dj's van het Sophia Kinderziekenhuis. Daarnaast draait al sinds 1994 live. Zijn hoogtepunt was in 2006 op het DroomFestival in Rotterdam.

Ticketverkoop vanaf 14:00 uur aan de kassa van Bibelot. Er is geen voorverkoop. Ticketprijs is € 6,-

Poppodium Bibelot is gevestigd in de voormalige Bonifatiuskerk, Wijnstraat 117 in Dordrecht.
zoeken
zoeken