Muzikantendag Amsterdam op zaterdag 12 mei

Met de Gitarist Magazine Zaal

Muzieknieuws 26-03-2007 12:17

Buma Cultuur organiseert de Muzikantendag 2007. Zaterdag 12 mei in de Melkweg, Sugar Factory en Cinecenter te Amsterdam kun je een dag lang workshops, clinics en masterclasses bijwonen en natuurlijk informatie over muziek maken en over een carrière in de muziek inwinnen. Gitarist heeft een eigen zaal tijdens de Muzikantendag in de Melkweg, de Gitarist Magazine Zaal, waar we ons eigen programma presenteren met onder anderen Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock, en de bas-drums sectie van Kraak & Smaak.

De Muzikantendag is bedoeld om beginnende en semi-professionele muzikanten verder te helpen met het maken van muziek of een carrière in de muziek. Je kan er je demo laten horen aan A&R-managers, producers, boekers en programmeurs van zalen en festivals. Je kunt uitleg krijgen over wat er precies komt kijken bij het ‘zelf-managen’ van je band (inclusief financieel en juridisch advies) en benut de mogelijkheid voor één-op-één gesprekken met experts uit de muziekindustrie.

Tot in de kleedkamers van de Melkweg vinden masterclasses plaats van bekende muzikanten en producers. The Max wordt omgedoopt tot Engine Room, alwaar je als publiek letterlijk tussen acts als Roosbeef en The Spades staat. En wegens groot succes wederom The Case. Aan de hand van één band en één soloartiest worden ‘live’ tijdens de Muzikantendag alle aspecten van een carrière in de muziek behandeld. Een band wordt door een aantal experts uit de muziekindustrie ten overstaan van pers en publiek door panels en workshops geloodst. Dat is pas growing up in public! The Case bevat een zangworkshop, een persfotoshoot, een pr-workshop, een International Music Managers Forum (IMMF) managementinterview en een songbewerking samen met de complete band van Anouk. Ga naar www.ongekendtalent.nl om je op te geven voor The Case.

In de Gitarist Magazine Zaal kun je gitaar- en basdemo’s zien van Peter Pan Speedrocks Peter van Elderen (o.m. over het speciaal voor hem ontwikkelde effectpedaal Drive-o-matic) en een bas-drums ritmesectieclinic van bassist Marc Baronner en drummer Ro Krom van Kraak & Smaak. In ‘Het Podium op 101’ kom je met behulp van Ampco-geluidstechnicus Remco Verhoek veel te weten over hoe je als gitarist/bassist met de PA-versterking van je gitaar/basgeluid om kan/moet gaan. Plus nog veel meer moois!

Meer informatie over de programmering van de Gitarist Magazine Zaal en de overige 51 programmaonderdelen in de volgende Gitarist en op Gitarist.nl.

Muzikantendag, zaterdag 12 mei 2007
(Melkweg, Cinecenter, Sugar Factory)
Zaal open 10.30 uur
Aanvang 11.00 uur
Tickets (€ 16,- excl. reserveringskosten, geen verplicht lidmaatschap) zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Ticketshop, Uitburo (0900-0191 - € 0,40 pm), Ticket Service (0900 - 3001250 - € 0,45 pm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. De voorverkoop is al gestart.
Meer info over Muzikantendag: www.muzikantendag.nl
Meer info over SENA Performers POPnl Award 2007: www.POPnl.nl

De Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur, met medewerking van Sena Performers. De programmering is totstandgekomen in samenwerking met BGIN, BV Pop / FNV Kiem, Gitarist, IMMF, Interface, Keyboard Plus, Ongekend Talent, POP NL, Productiehuis OostNederland en Slagwerkkrant.
zoeken
zoeken