Beleef Jaco!

Primeur: bestel nu de Weather Report-dvd met Jaco Pastorius!

Muzieknieuws 27-03-2007 22:13

Bestel nu al de binnenkort uit te komen dvd ‘Weather Report Live At Montreux 1976’ voor maar € 17,95 en je hebt hem in huis voor hij in de winkels ligt! Jaco Pastorius zal voor altijd bekend staan als een der avontuurlijkste bassisten aller tijden. Zijn spel bij jazzrockgroep Weather Report en op zijn soloalbums was baanbrekend en virtuoos en is nooit geëvenaard. Geluidsopnames te over, maar beeld is er tot dusver bitter weinig te zien geweest van de in 1987 op 35-jarige leeftijd overleden muzikant. Tot nu!

Eagle Vision komt in zijn onvolprezen serie Live At Montreux met een spetterend concert van Weather Report uit 1976 op dvd. De groep trad daar op in de bezetting Joe Zawinul (keyboards), Wayne Shorter (sax), Jaco Pastorius (bas), Acuña Alex (drums) en Manolo Badrena (percussie). Hun album ‘Black Market’ was net verschenen en ‘Heavy Weather’ zou een jaar later volgen.
Ruim tachtig minuten lang (het is de enige full-length dvd van Weather Report tot dusver) zie je hoe de groep zichzelf in het zweet werkt. Pastorius speelt zijn flageolettensolo Portrait Of Tracy en is schitterend op dreef in Barbary Coast, Black Market en Badia/Gibraltar.

Gitarist biedt je de gelegenheid om ‘Weather Report Live At Montreux 1976’ al in huis te hebben vóór de releasedatum.

Stuur een mailtje aan info@gitarist.nl en wacht de bevestigingsmail even af!

Check ook de aprileditie van Gitarist voor een spectaculaire Weather Report giveaway! Maak kans op een Vintage ICON VJ96, een fretloze jazzbaskopie geïnspireerd op de bas die Pastorius bespeelt op de dvd. Gitarist 193, in de winkel vanaf 31 maart (o.v.).
zoeken
zoeken