Parkpop zoekt urban talent voor XStage

Schijf je in voor een podiumplek

Muzieknieuws 04-04-2007 17:16

Op 24 juni 2007 vindt Parkpop weer plaats in Den Haag. De zoektocht naar jong urban talent voor het podium Haagse XStage is daarom weer geopend. In navolging van het succesvolle traject van vorig jaar gaan Parkpop en radiozender FunX ook dit jaar op zoek naar jong urban muziektalent. Onder de noemer Streetsweeping 4 urban talent kunnen beginnende urban artiesten en bands (op het gebied van R&B, soul, hiphop en rap) zich aanmelden en hun droom waar maken: een plekje op de Haagse XStage.

Dit jaar maken vier acts kans op een hun optreden tijdens het grootste gratis festival van Europa. De voorrondes vinden op 20 en 22 juni plaats in de Haagse binnenstad aan de Grote Markt. Inschrijven kan via www.parkpop.nl. Dit jaar is er een extra prijs weggelegd voor een van de talenten: opnames van een eigen promo cd.

De eerste editie van het urban podium, de Haagse XStage, in 2006 was een groot succes: ruim 300 amateur-acts meldden zich aan. Guus Dutrieux, directeur DUCOS Productions:
“Na de eerste editie van de Haagse XStage werd enerzijds duidelijk hoeveel urban talent Nederland herbergt en anderzijds hoezeer deze jonge artiesten een impuls zoeken.”

De Haagse XStage presenteert niet alleen jong talent, maar ook gevestigde urban artiesten. Dit jaar staat de Belgische hiphop live band Members of Marvelas geboekt. Ook de winnaar van de Grolsch Grote Prijs, rapper Blaxtar, is zeker van een plekje op de Haagse XStage.

De jury beoordeelt dit jaar niet alleen de inschrijvingen en voorrondes, maar ook de optredens tijdens Parkpop. Het meest veelbelovende talent mag een promo cd opnemen waarmee hij de unieke kans krijgt zich nog meer te profileren en wellicht door te breken in de muziekindustrie.

Parkpop ontvangt dit jaar onder meer Kim Wilde, Johan en The Answer in het Zuiderpark en maakt het volgend deel van haar programmering halverwege april bekend. Het talententraject van de Haagse XStage wordt ook in 2007 mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de Haagse Hogeschool.

zoeken
zoeken