Nuclear Blast viert verjaardag met allstar-albums

Muzieknieuws 16-05-2007 14:47

Het Duitse platenlabel Nuclear Blast bestaat dit jaar twintig jaar en viert dat met twee all-star cd’s met artiesten die bij het label zitten of hebben gezeten. De nummers op het eerste album, dat ‘Into The Light’ heet, zijn geschreven door Rage-gitarist Victor Smolski. De tweede cd, ‘Out Of The Dark’, is geschreven door voormalig-Soilwork gitarist Peter Wichers.

Het album komt in de tweede helft van 2007 uit. De vocalen worden op ieder nummer door een andere bekende zanger of zangeres verzorgd. Smolski en Wichers zijn beide zelf verantwoordelijk voor het gitaarwerk op de albums.

Into The Light
Victor Smolski schreef voor de eerste cd tien power-metalnummers en vroeg de volgende tien vocalisten om de nummers op het door hem geschreven album in te zingen: Tobias Sammet van Edguy, Peter ‘Peavy’ Wagner van Rage, Tony Kakko van Sonata Arctica, Mats Leven van Krux en tot voor kort van Therion, Marcel ‘Schmier’ Schirmer van Destruction, Hansi Kürsch van Blind Guardian, Andi Deris van Helloween, Oddleif Stensland van Communic, Marco Hietala van Nightwish en Tarot en voormalig Nightwish-zangeres Tarja Turunen.

De drums op dit album zijn ingespeeld door twee bekenden van Smolski: Rage-drummer André Hilgers en Volker Schultz, voormalig drummer van de inmiddels opgeheven band Mind Odyssey waar Smolski gitarist van was.

Het album wordt uitgegeven met een bonus-cd erbij met daarop klassiekers van Nuclear Blast-bands, maar ook zeldzaam materiaal en nog niet eerder uitgegeven nummers.

Out Of The Dark’
De nummers op ‘Out Of The Dark’, die Soilwork-gitarist Peter Wichers schreef, zijn allemaal wat zwaarder en heftiger. Ook hij koos vocalisten van Nuclear Blast bands uit, te weten: Anders Fridén van In Flames, Peter Tägtgren van Hypocrisy, Jari Mäenpää van Wintersun, Christian Älvestam van Scar Symmetry, voormalig Anthrax-zanger John Bush, Björn ‘Speed’ Strid van Soilwork, Maurizio Iacono van Kataklysm, Mark Osegueda van Death Angel, het duo Richard Sjunnesson en Roland Johansson van Sonic Syndicate en Guillaume Bideau van Mnemic.

Op dit album drumt voormalig Soilwork-drummer Henry Ranta. Later dit jaar komt dit album uit.
zoeken
zoeken