Divine Heresy tekent bij Roadrunner Records

Debuutalbum Dino Cazares’ band einde zomer uit

Muzieknieuws 23-05-2007 14:34

Divine Heresy, de nieuwe band van voormalig Fear Factory-gitarist en mede-oprichter Dino Cazares, heeft getekend bij Roadrunner Records. Het debuutalbum ‘Breed The Filth’ is al klaar en zal aan het eind van de zomer uitkomen. Voor het nieuwe album heeft Cazares de gitaar- en de baspartijen ingespeeld.

Naast Dino Cazares bestaat Divine Heresy uit drummer Tim Yeung en zanger Tommy Vext. Yeung is vooral bekend van zijn drumwerk op het debuutalbum ‘Conquering the Throne’(1999) van Hate Eternal en als voormalig live-drummer van Vital Remains. Vext is een nieuwkomer in de metalwereld. Cazares heeft naar eigen zeggen vier jaar lang gezocht naar de juiste muzikanten voor zijn nieuwe band.
“Veel mensen zullen zich afvragen hoe de band klinkt, maar ik vind het moeilijk te omschrijven”, stelt Cazares. “Bereid je voor om vernietigd te worden door de legendarische machine gun riffs, gecombineerd met Tim Yeung’s dubbele bassdrum met de snelheid van het licht en Tommy Vext’s brutale en krachtige vocalen.”

Het debuutalbum ‘Breed The Filth’ werd geproduceerd door Dirty Icon (bestaande uit voormalig Machine Head- en Soulfly-gitarist Logan Mader en Junkie XL vocal-producer Lucas Banker), samen met de band zelf. De hoes van het album werd ontworpen door Joachim Luetke, die eerder hoezen ontwierp voor Dimmu Borgir, Arch Enemy en Marilyn Manson.

Dino Cazares richtte in 1989 de Amerikaanse industrial metalband Fear Factory op met drummer Raymond Herrera samen. In 2002 ging de band tijdelijk uit elkaar en toen Fear Factory later weer bij elkaar kwam, was dat zonder Cazares. Hij richtte zich in eerste instantie op zijn band Brujeria en later op Asessino. In 2005 droeg Cazares bij aan de Roadrunner United compilatie.

zoeken
zoeken