Rodrigo Y Gabriela op Lowlands

Mexicaans akoestisch gitaarduo naar Biddinghuizen

Muzieknieuws 01-06-2007 11:10

Het akoestische gitaarduo Rodrigo Y Gabriela zal optreden op de komende editie van Lowlands. Het duo is van oorsprong Mexicaans, maar woont tegenwoordig in de Ierse hoofdstad Dublin. De muziek die de twee spelen is Spaanse akoestische gitaarmuziek.

Rodrigo Sanchez en Gabriela Quintero hebben elkaar ooit ontmoet bij een optreden van de metalband Castlow waar Rodrigo in speelde. Gabriela werd gitariste bij de band, waarna de bandnaam veranderd werd naar Tierra Acida. De twee leerden zichzelf ook andere gitaarstijlen aan en besloten hun geluk te gaan beproeven in Europa.

Rodrigo is de snelle fingerpicker van de twee en Gabriela verzorgt het ritmische gitaarspel. Tijdens het ritmische gitaarwerk gebruikt zij de klankkast van haar akoestische gitaar als trommel en verzorgt zo de percussie bij de muziek.

De metalachtergrond is nog terug te horen in de muziek van Rodrigo Y Gabriela. Zo spelen ze bijvoorbeeld een geheel eigen versie van Led Zeppelin’s Stairway To Heaven en het instrumentale nummer Orion van Metallica.
zoeken
zoeken