Check 1-2 wordt Crash 1-2 op de snelweg

En drummer Fat Pete maakt thuis brokken

Muzieknieuws 14-06-2007 01:17

De Amsterdamse groep Check 1-2, met Gitarist-redacteur Ernst-Jan Jonkman, zijn afgelopen weekend tenauwernood aan de dood ontsnapt op de snelweg. Op weg naar een optreden in de Effenaar te Eindhoven raakte Check 1-2's bandbus te water.

Op de A2 ter hoogte van Beesd kreeg de bus tijdens het inhalen op de linkerbaan een klapband. Vervolgens raakte de bus in een slip en kwam op hoge snelheid in de rechterberm terecht, waarna het voertuig uiteindelijk op z’n kant in de sloot eindigde.

Niet ernstig gewond
Gelukkig voor de inzittenden raakte de bus eerst met de achterkant de kade, waardoor ook de andere bandleden, chauffeur en geluidsman niet ernstig gewond raakten. Toetsenist Maarten van Essen vertelt aan Oor:
"We hebben echt geluk gehad dat we met de achterkant de slootkant raakten. De brandweer vertelde nog dat we anders met een paar verbrijzelde benen uit het busje waren gehaald."

Veel materiële schade
Wel heeft de formatie behoorlijk wat materiële schade. De bus is total-loss verklaard. Ook de instrumenten en backline, waaronder drie versterkers, een basgitaar en wat andere materialen, hebben grote schade opgelopen.

Drummer wel in ziekenhuis
Nadat alle inzittenden van de bus door het oog van de naald kropen en zo goed als ongedeerd bleven, moest Fat Pete een dag later toch nog naar het ziekenhuis. De drummer viel van de trap toen hij de backline aan het opruimen en schoonmaken was, en brak daarbij zijn pink.

zoeken
zoeken