Nederlandse bluesrockers met nieuwe bassist naar IJsland

Muzieknieuws 25-06-2007 16:18

De Tilburgse Seán Walsh Band gaat naar het mythische IJsland, om daar eind juni op te treden tijdens twee midzomernachtfeesten.

De IJslandse optredens op 29 en 30 juni zijn ook de vuurdoop voor de nieuwe bassist Lex van der Beek. Hij volgt Kees Keetels op, die na twee jaar uit de band stapt.

Het debuutalbum ‘Velvet Sessions’ werd in de Nederlandse pers lovend ontvangen. Zo schreef Gitarist in de rubriek ‘Ook gesignaleerd’ in mei 2007: “het trio brengt ruige blues, soms voluit scheurend en dan weer bloedstollend ingehouden, ondertussen volop citerend uit het werk van AC/DC, Hendrix, Tom Waits en natuurlijk Rory Gallagher.”

De oorspronkelijk uit Ierland afkomstige zanger/gitarist Walsh was ook een van de deelnemers aan de spectaculaire finale van ‘Smashing Guitar’ in de Gitaristzaal tijdens de Muzikantendag 2007.

Na optredens in Ierland, België, Duitsland en Nederland is IJsland voor de band natuurlijk een behoorlijk exotische bestemming, waar het tijdens de midzomernachten 24 uur per dag licht is. Nou maar hopen dat er wel een rokerige bruine kroeg te vinden is.
zoeken
zoeken