Nieuwe Blackie uitgegeven door Crossroads en Fender

Muzieknieuws 07-07-2007 14:30

Crossroads is het afkickcentrum dat werd gesticht door Eric Clapton. De foundation heeft in samenwerking met Fender een Blackie heruitgave gelanceerd. Samen met Clapton maakte het gitaarmerk er weer wat moois van: een Custom Shop Eric Clapton Crossroads Stratocaster, met als spannende extra, een met de hand getekend ‘Crossroads’ logo door EC zelf.

Het bijzondere van dit pakket is echter dat het niet alleen om de beroemde gitaar gaat, maar dat er ook een Crossroads ’57 Twin versterker bijgevoegd wordt, uiteraard ook gesigneerd door Clapton.

De ‘case candy’ is aardig uitgebreid in de vorm van een speciale koffer, gevuld met speciale plectrums een certificaat van echtheid, een Crossroads gitaarband, een officieel programma van het Crossroads concert dat 28 juli gehouden wordt enzovoorts.

Er is een beperkt aantal sets beschikbaar, 50 om precies te zijn, maar er zijn ook nog 50 losse gitaren te krijgen. De set met Twin kost $30.000. De set zonder $20.000. Da’s $2.500.000 omzet, waarvan 100% van de winst naar Crossroads gaat. Niet slecht, maar de volgende keer mag het wat ons betreft ook wel een andere gitaar zijn. Of zelfs een heel ander instrument, want eerlijk is eerlijk, er zijn inmiddels nogal wat Clapton-gitaren uitgebracht.

Ook één kopen? Kijk op www.fender.com.
zoeken
zoeken