Rinus Gerritsen officieel EBS artiest

Bassist van Golden Earring stapt van Ampeg over op EBS

Muzieknieuws 21-07-2007 14:02

Na slechts enkele uren testen en experimenteren met verschillende EBS producten, is Rinus tot de conclusie gekomen dat EBS precies is wat hij nodig heeft om zijn basgeluid te verbeteren. Rinus zal in het nieuwe toerseizoen, dat begint in de herfst van 2007, op het podium staan met zijn nieuwe apparatuur. Rinus gebruikt de volgende producten: 2x EBS TD350, 2x EBS NEO-112, 2x EBS ValveDrive, EBS MicroBass II, EBS WahOne en EBS Northern Light strings.

Biografie Rinus Gerritsen
Marinus (Rinus) Gerritsen wordt op 9 augustus 1946 in Den Haag geboren en is daarmee Golden Earrings oudste bandlid. Hij gaat zich voor muziek interesseren als hij geconfronteerd wordt met de opzwepende rock and roll van onder andere Little Richard en Eddy Cochran. Niet veel later slaat hij aan het oefenen met de 2 jaar jongere en zeer fanatieke George Kooymans die bij hem om de hoek woont. Het succes van een andere Haagse band "The Jumping Jewels" (een paar jaar ouder, maar wel uit dezelfde Zuiderpark buurt) werkt enorm stimulerend. Bij gebrek aan een bassist stapt Rinus over op de bas.

Zijn vader, ingenieur en een zeer handige doe-het-zelver, bouwt voor George en zijn zoon hun allereerste, unieke elektrische gitaren. Tot op de dag van vandaag speelt Rinus nog op deze basgitaar.

De eerste band met George heet "The Tornadoes", maar omdat er al een Engelse band is die zo heet, noemen ze zichzelf "The Golden Earrings", gebaseerd op een song van Peggy Lee, die de Earrings ook instrumentaal op hun repertoire hebben staan. De eerste door Rinus en George geschreven song is meteen een knallende tophit. Ooit kreeg hij zelfs een aanbieding om te gaan bassen bij Jimi Hendrix, doch deze aanbieding werd afgeslagen...

De website van Rinus: golden-earring.nl/rinus/
Check EBS: ebs.bass.se
zoeken
zoeken