Nuno Bettencourt weg bij Satellite Party

Vervanger Silvertide-gitarist Nick Perri

Muzieknieuws 24-07-2007 14:28

Zowel gitarist Nuno Bettencourt als drummer Kevin Figg hebben Satellite Party, de band van voormalig Jane’s Addiction-zanger Perry Farrell, verlaten. Bettencourt wordt vervangen door gitarist Nick Perri van de Amerikaanse bluesrock band Silvertide. Figg wordt vervangen door sessie- en studiodrummer Jordan Plosky. Waarom de beide bandleden Satellite Party hebben verlaten is nog niet bekend gemaakt.

De 23-jarige Nick Perri is bij Satellite Party terecht gekomen doordat toetsenist en bassist Carl Revisto van de band hem zag jammen tijdens een benefietconcert voor de in 2004 doodgeschoten gitarist Dimebag Darrel.
“Hij is een buitengewoon jonge gitarist en een fantastische artiest”, stelt bandleider Perry Farrell. “Hij kwam binnen voor zijn auditie, plugde zijn gitaar direct in zijn versterker, waarna het wel leek alsof de ruimte door de bliksem getroffen werd.”

Het debuutalbum ‘Ultra Payloaded’ van Perry Farrell’s Satellite Party kwam eind mei uit. Op het album staan onder andere gastbijdragen van Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante, bassist Flea van die zelfde band en zangeres Fergie van Black Eyed Peas. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van een van de laatste opnames van de stem van de overleden The Doors-zanger Jim Morrison. De band stond op 28 juni in het voorprogramma van Pearl Jam in het Goffertpark in Nijmegen en gaf de maand daarvoor ook enkele eigen optredens in Nederland.

zoeken
zoeken