Nieuw Stereophonics-album verschijnt 1 oktober

Muzieknieuws 05-08-2007 20:07

Stereophonics brengt op 1 oktober het zesde studioalbum uit: ‘Pull The Pin’. Het is de eerste release van het drietal in twee jaar. Het album werd geheel geschreven door voorman Kelly Jones.

Kelly Jones en Jim Lowe (Foo Fighters, Manic Street Preachers) verzorgden de productie, Spike Stent (U2, Depeche Mode, Massive Attack) nam de mix voor zijn rekening.

Tussen 1997 en 2005 brachten de Stereophonics (zanger/gitarist Kelly Jones, bassist Richard Jones en drummer Javier Weyler) vijf albums uit: ‘Word Gets Around’, ‘Performance & Cocktails’, ‘Just Enough Education To Perform’, ‘You Gotta Go There To Come Back’ en ‘LanguageSexViolenceOther?’. Na een adempauze in 2006, waarin de cd ‘Live From Dakota’ en diverse dvd’s verschenen, ging de band aan het einde van dat jaar de studio in in Ierland.

Kelly Jones vertelt:
“We namen in tien dagen tien nummers op. In het verleden deed ik ontzettend mijn best alles zo perfect mogelijk te krijgen en verloor ik me nogal eens in onzinnige details. Deze keer voelde ik me veel vrijer en kwam het er gewoon spontaan zo uit.”

Richard Jones voegt toe:

“Als je al zo lang samen in een band speelt, dan voel je de volgende stap intuïtief al van mijlenver aankomen. We vertrouwen elkaar volledig, we’re all on the same page. De opnames verliepen heel natuurlijk.”

Op 24 september verschijnt voorafgaand aan het album de single It Means Nothing, een nummer geïnspireerd door de terroristische aanslagen in Londen. Hou het oktobernummer van Gitarist in de gaten voor de recensie van ‘Pull The Pin’ en een interview met de band uit Wales (ovb). Bovendien worden er binnenkort via deze website kaarten weggegeven voor een nader bekend te maken concert van Stereophonics later dit jaar.

zoeken
zoeken