Eerste paal muziekmakerscentrum geslagen

Februari 2009 gereed

Muzieknieuws 25-09-2007 14:20

Op vrijdag 7 juli 2006 presenteerde Orfeos Studio aan pers en genodigden de definitieve plannen en de maquette van het nieuwe Muziekmakerscentrum Amsterdam dat zal verrijzen aan het Polderweggebied in Oost / Watergraafsmeer. Ruim een jaar later, op woensdag 19 september, is de bouw gestart met het slaan van de eerste heipaal.

Het muziekmakerscentrum gaat een breed assortiment aan diensten en faciliteiten bieden voor al diegenen die actief zijn in de muziek. Akoestiek, klimaatbeheersing en logistiek zijn de centrale begrippen. Er komen ruim 70 doos-in-doos muziekruimten van uiteenlopende formaten met elk een eigen akoestisch karakter, voorzieningen, apparatuur en instrumentarium.

Het centrum beoogt voor elke muziekmaker de geschikte omgeving voorhanden te hebben. Voor solisten, bands, ensembles, componisten, koren, musicalproducties, orkesten enz., ongeacht het karakter van het gezelschap, professioneel of amateur. Daarnaast zijn er ook bedrijfsruimten voor muziekgerelateerde ambachten en beroepen, outlets en kantoorfuncties voor muziekorganisatoren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.s-o-s.nu.
Het muziekmakerscentrum herbergt verder twee multifunctionele presentatiepodia, een café-restaurant en - in een aparte vleugel - een zestal opname- en nabewerkingstudios.

Het gebouw waarin het muziekmakerscentrum wordt gehuisvest, is volledig ontworpen voor de functie: muziek maken. Het wordt een buitengewoon energiezuinig gebouw, niet alleen vanwege de hoge (akoestische) isolatie-eisen, maar ook door een groot aantal duurzame toepassingen, waaronder koude-/warmteopslag, windturbines, PV-panelen (zonne-energie) en hergebruik van regenwater.

Orfeos Studio, opdrachtgever voor de bouw, gaat zich gedurende de bouwperiode tot aan de opening in toenemende mate richten op de inrichting en opbouw van de beheersorganisatie.

Nadat in november 2007 de laatste heipaal is geslagen -nog 549 te gaan-, organiseert Orfeos Studio een feestelijke presentatiebijeenkomst voor de Amsterdamse muziekwereld en andere geïnteresseerden op een nader bekend te maken tijdstip en locatie.

Bekijk de afbeeldingen van de maquettes bij dit artikel.
Meer informatie vind je op de website van www.s-o-s.nu.
zoeken
zoeken