Groot concertnieuws

Muzieknieuws 01-10-2007 17:46

De afgelopen tijd werden er een hoop grote concerten voor eind 2007 en begin 2008 aangekondigd van een aantal grote bands. Arctic Monkeys, KoRn, The Cure, Nightwish & Mark Knopfler komen allemaal naar Nederland en wij hebben het even voor je op rij gezet.

Arctic Monkeys in HMH
Donderdag 6 december komt de Britse band Arctic Monkeys naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop begint zaterdag 29 september om 10.00 uur.

Na het succes van de single I Bet You Look Good On The Dancefloor, was de naam van de Arctic Monkeys begin 2006 direct gevestigd, toen ook hun debuutalbum ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’ verscheen. Andere hits van het album zijn When The Sun Goes Down, The View From The Afternoon en Fake Tales Of San Francisco.

In maart van dit jaar verscheen de succesvolle opvolger ‘Favourite Worst Nightmare’. Dit album, waarop de singles Brianstorm en Fluorescent Adolescent staan, bereikte in Nederland de nummer-1-positie in de albumlijst. Met dit album en hun optreden op Pinkpop dit jaar, liet het viertal uit Sheffield definitief zien geen hype te zijn

KoRn in HMH
Op dinsdag 29 januari 2008 komt de Californische nu-metalband KoRn voor een eenmalig concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start zaterdag 29 september.

Tijdens de ‘Bitch! We Have A Problem Tour’ presenteert KoRn nummers van het onlangs verschenen nieuwe album ‘Untitled’. KoRn introduceerde in 1994 met het debuutalbum ‘KoRn’ hoogstpersoonlijk de karakteristieke, met laag gestemde gitaren en hiphop-invloeden doorspekte, alternatieve nu-metalsound die snel om zich heen greep.

De band stond op 17 juni 2007 nog op Fields of Rock en gaf daar een overdonderende show. In de Heineken Music Hall wordt KoRn voorafgegaan de Amerikaanse metalband Flyleaf en de Zweedse deathglam-formatie Deathstars.

The Cure in Ahoy
Dinsdag 18 maart geeft de Engelse band The Cure voor het eerst in acht jaar een concert in Nederland, in de Rotterdamse Ahoy. De kaartverkoop start zaterdag 6 oktober om 10.00 uur.

The Cure debuteerde in 1979 met het album ‘Three Imaginary Boys’, dat met Killing an Arab een bescheiden hit opleverde. De grote doorbraak van de band rond Robert Smith kwam een jaar later met de single A Forrest van de opvolger ‘Seventeen Seconds’. De band groeide uit tot een van de grootste en meest invloedrijke bands van de jaren ’80.

Vanaf de jaren negentig nam de band wat gas terug en werd er om de vier jaar een nieuw album uitgebracht, waarvan ‘The Cure’ uit 2004 de meeste recente is. Er staat dan ook een nieuw album gepland voor voorjaar 2008.

Omdat ie zo leuk is, hier de clip van A Forrest:

Nightwish in HMH
De Finse symfonische metalband Nightwish geeft op vrijdag 21 maart 2008 een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop is inmiddels gestart.

De band heeft in de Zweedse zangeres Anette Olzon een nieuwe stem gevonden en op 1 oktober a.s. komt het nieuwe album ‘Dark Passion Play’ uit. Sinds debuutalbum ‘Angels Fall First’ uit 1997 heeft Nightwish vele ontwikkelingen doorgemaakt. Eind 2005 werd besloten om zonder zangeres Tarja Turunen verder te gaan.

Nadat het vorige album 'Once' direct platina werd in thuisland Finland en er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van zijn verkocht, zijn de verwachtingen van het zesde studioalbum hooggespannen.

Mark Knopfler tweemaal in Nederland
Zanger/meestergitarist Mark Knopfler geeft op zondag 30 maart een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam en op 31 maart staat hij in Ahoy in Rotterdam. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Aanleiding voor beide concerten is ‘Kill To Get Crimson’, het op 14 september verschenen vijfde soloalbum van de voormalig Dire Straits-frontman. Op het album wordt hij ondermeer bijgestaan door Guy Fletcher en Chuck Ainlay.
Mark Knopfler vestigde zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits. Daarmee scoorde hij tussen 1978 en 1994 talloze wereldhits, zoals Sultans Of Swing, Private Investigations en Calling Elvis. Het in 1985 verschenen album ‘Brothers in Arms’ is zelfs één van de best verkochte albums ooit.

zoeken
zoeken