Hips voor de laatste maal...

7 november in Waterfront Rotterdam

Muzieknieuws 06-11-2007 10:56

Op woensdag 7 november 2007 zal de Nederlandse funk-soul-formatie Hips een reünieconcert verzorgen in de grote zaal van Waterfront in Rotterdam. Na tien jaar staat de band nog een laatste keer op het podium.

Hips maakte fuore begin jaren '90. Oorspronkelijk begonnen als sessieband, groeide Hips uit tot een een succesvolle swingende band met een geheel eigen repertoir aan nummers. In 1995 brachten zij hun eerste album uit genaamd 'Hips First', dat niet alleen in Nederland werd uitgebracht, maar ook in o.a. Scandinavië, Spanje, Thailand en de Fillepijnen.

In 1997 volgt het tweede album dat de passende titel 'The Bigger, The Better' krijgt. De band tourt hiermee door o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Met de single Talk to You behaalde de band zelfs een nummer een notering in de Spaanse hitlijsten.

Hips bestaat uit
Pieter Cossée - drums
Leendert Haaksma - gitaar
Simone Roerade - zang
Aram Kersbergen - bas
Jeroen Rietbergen - toetsen
Iwan van Hetten - trompet
Tom Beek - saxofoon

Tijdens dit reünieconcert zullen verschillende muzikanten meespelen die ooit binnen de gelederen van Hips te zien waren. Verscheidene drummers zullen plaatsnemen op de drumkruk die avond: Danny Sahupala, Mark Stoop en Hans Greeve. In tegenstelling tot eerdere berichten, zijn Chris Strik en Pieter Cossée niet van de partij.

De zaal van Waterfront bevindt zich in Rotterdam Blaak, Boompjeskade 15
Kaarten voor het concert zijn daar te verkrijgen voor € 5.

Voor kaarten en meer informatie, klik naar: www.waterfront.nl.
zoeken
zoeken