Cloudmachine nummer op solo-debuut Tarja Turunen

Muzieknieuws 13-11-2007 13:15

Tarja Turunen is een Finse sopraan die met gothic-act Nightwish wereldwijd groot succes had. Haar solodebuut heet 'My Winter Storm' en komt op 19 november uit in bijna 60 landen. De Nederlandse band Cloudmachine heeft getekend voor een van de songs op het album.

My Little Phoenix, het nummer van Ruud Houweling en Michiel van Zundert is nooit bestemd geweest voor Cloudmachine omdat de band zich niet als gothic band wil profileren. Vier jaar geleden werd het nummer gemaakt in de hoop dat Within Temptation er iets mee zou willen doen. Dat gebeurde niet, waarna een grote publisher de song bij Evanescence heeft aangeboden. Houweling:
"Slapeloze nachten. Maar ook dat werd niks. Die bands schrijven zelf prima songs. Wel wisten we nu zeker dat we iets goeds in handen hadden. Tegelijk baalden we dat er niets mee gebeurde."

Vier jaar na dato is My Little Phoenix nu via de gloednieuwe muziekuitgeverij van René Merkelbach Audiocult Music Publishing terechtgekomen bij Turunen. Wereldwijd was een zoekopdracht neergelegd door haar platenmaatschappij. Uiteindelijk zijn er slechts twee songs gekozen, de rest van het materiaal schreef Turunen zelf m.u.v. de cover Poison van Alice Cooper's album 'Trash'.

'My Winter Storm' is geproduceerd door Daniel Presley (Faith No More, Jewel, The Breeders) en is ingespeeld door grote namen als drummer Earl Harvin (Seal, Pet Shop Boys, Air) en bassist Doug Wimbish (Living Colour, Tackhead, Rolling Stones). Keyboards en het nodige programmeerwerk waren in handen van Torsten Stenzel, die eerder werkte met o.a. Nelly Furtado, Moby en Tina Turner. Voor het filmische effect in de muziek is de studio van Hans Zimmer verantwoordelijk, o.a. bekend van films als Gladiator en Pirates Of The Caribbean.

Een sample van de song is te beluisteren op de website van het album: mywinterstorm.com. Tarja Turunen staat 13 december 2007 in de Melkweg.

zoeken
zoeken