Muzikantengids nu ook voor Vlaamse muzikanten

Boek dat thuishoort in de flightcase van elke muzikant en dj

Muzieknieuws 21-11-2007 13:47

Tijdens de Muzikantendag op 10 november jl. in de AB te Brussel, is de Vlaamse editie gepresenteerd van de Muzikantengids. In Nederland geldt de Muzikantengids al jaren als ‘de bijbel voor de popmuzikant’. De Belgische editie wordt uitgegeven door Poppunt, het Vlaamse steunpunt voor popmuzikanten.

De Muzikantengids geeft een overzicht van de fijne kneepjes van het vak die muzikanten en dj's moeten weten over platencontracten, muziekuitgevers, auteursrechten, boekingscontracten, managers, promotie, internet, subsidies, belastingen, etc.

Ook muziektechnische zaken als instrumenten, studio’s en opnamesoftware komen uitgebreid aan bod. Het geheel wordt gecompleteerd door een adressenlijst.

Kortom: een onmisbaar hulpmiddel dat thuis hoort in de flightcase van elke muzikant en dj.

Op de websites muzikantengids.be en muzikantengids.nl vind je meer info en handige hulpmiddelen zoals voorbeeldcontracten en de Royalty Calculator.

Over de auteurs
Jan van der Plas is zanger, gitarist en songschrijver in Les Zazous. Daarnaast is Jan schrijver, interviewer en samensteller van de acht-delige televisiedocumentaireserie Nederpop Met Hart En Ziel. Hij werkte als eindredacteur aan een aantal edities van Oor's Popencyclopedie.

Tijs Vastesaeger is popadviesmedewerker bij Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten en dj's in België.

Erik Varekamp verzorgde de illustraties.

Bestellen
ISBN/EAN: 978-90-73936-06-5. NUR669.304 De gids kost € 24,90 en is hier te bestellen.
zoeken
zoeken