Eerste namen Noorderslag 2008 bekend

O.a. Moke, Voicst, Lucky Fonz, Claw Boys Claw en The Madd

Muzieknieuws 28-11-2007 16:51

Moke, C-Mon & Kypski, Room Eleven, Voicst, The Girls, Hospital Bombers, The Hot Stewards, Shane Shu, Klaske Oenema, Lolly Jane Blue, The Sugarettes, Gram en Bonne Aparte werden als eerste lading bevestigd voor Noorderslag, dat op 12 januari 2008 plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen.

Hier kunnen we inmiddels de namen Claw Boys Claw en The Madd aan toevoegen, plus de nieuwe lichting winnaars van de Essent Awards: Aux Raus, Typhoon, Wouter Hamel, David Gilmour Girls en Lucky Fonz III.

In totaal spelen er meer dan 200 bands tijdens het Noorderslag Weekend, want op donderdag 10 en vrijdag 11 januari wordt Noorderslag traditiegetrouw voorafgegaan door EuroSonic, in meer dan dertig zalen in het centrum van Groningen.

Noorderslag Seminar
Behalve de festivals EuroSonic en Noorderslag maakt ook het Noorderslag Seminar deel uit van het Noorderslag Weekend. Noorderslag Seminar is een belangrijk zakelijke platform voor de Nederlandse entertainmentindustrie. Jaarlijks bezoeken meer dan 2.000 professionals het seminar. Aangezien dit jaar tijdens het Noorderslag Weekend de focus op Zweden ligt, vindt er tijdens het Noorderslag Seminar een presentatie van de Zweedse muziekindustrie plaats en wordt tijdens een panel ingegaan op het zaken doen met Zweden.

Live radio en tv
Niet alleen zal Radio 3FM op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond een deel van het programma van EuroSonic en Noorderslag live uitzenden, ook de NOS besteedt op Nederland 3 live aandacht aan het Noorderslag Weekend. In deze uitzending speelt de uitreiking van de Popprijs een prominente rol. Daarnaast zullen op 12 januari optredens van artiesten worden uitgezonden en wordt er gepraat over de stand van zaken in de Nederlandse popmuziek.
zoeken
zoeken