Iron Maiden op TT Circuit Assen

Afsluiting ‘Somewhere Back in Time World Tour ‘08’

Muzieknieuws 25-01-2008 15:46

Op zaterdag 16 augustus 2008 sluit Iron Maiden de ‘Somewhere Back in Time World Tour 08’ af op het TT Circuit in Assen. De tour staat volledig in het teken van de klassieke albums van de band uit de jaren tachtig. De hele productie is gebaseerd op het Egyptische concept van de legendarische ‘Powerslave Tour’ van 1984-1985. De voorverkoop begint zaterdag 26 januari.

De grondleggers van de New Wave Of British Heavy Metal draaien inmiddels alweer ruim 25 jaar mee aan de top, sinds de grote doorbraak met ‘The Number of the Beast’ in 1982. In september 2006 kwam het veertiende studioalbum ‘A Matter of Life and Death’ uit en ter ondersteuning hiervan stond Iron Maiden op 27 november 2006 met een gigantische show in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens dit concert hebben ze het hele nieuwe album live en integraal gepresenteerd en werden de hits veelal achterwege gelaten.

Volgens oprichter en bassist Steve Harris is het nu payback time en wordt het publiek daarom getrakteerd op een volledige 80’s show. Vanaf 4 februari ligt ook de dvd ‘Live After Death’ in de schappen. Deze dvd bevat onder andere de originele live-registratie van de legendarische shows van Iron Maiden in de Long Beach Arena in Los Angeles van maart 1985 en verder de documentaires ‘The History of Iron Maiden - Part 2’, ‘Behind the Iron Curtain’, live beelden van Rock in Rio '85, interviews, fotomateriaal en videoclips.

Hier alvast een voorproefje:

zoeken
zoeken