Cowboys From Hell presenteert nieuw album

‘Monster Rodeo' verkrijgbaar op LegalDownload

Muzieknieuws 07-02-2008 08:59

Deze week bracht het Zwitserse funk/rocktrio Cowboys From Hell zijn album 'Monster Rodeo' uit op de Nederlandse en Belgische markt. Naast zeven werken van eigen hand bevat het album ook een Cowboys From Hell-interpretatie van het nummer Sounds Of Silence van Simon and Garfunkel en de song Halloween, gecomponeerd door John Carpenter.

Cowboys From Hell is een instrumentaal, progressief funk-rocktrio. De line-up is behoorlijk afwijkend voor een rockband: saxofoon met een batterij electronics, bas en drum. Invloeden vond het trio in de muziek van o.a. Frank Zappa, Rage Against The Machine, Massive Attack, Screaming Headless Torsoes en Pantera.

Als Christophe Irniger (sax), Richard Pechota (bas) en Chrigel Bosshard (drums) samen op het podium staan zorgen ze dat er in hun spel ruimte blijft voor elkaar. Het trio baant zich musicaal een weg door verschillende stijlen en legendarische tunes. Er wordt gebruik gemaakt van zeer gedurfde arrangementen die het dak er af blazen.

Cowboys From Hell staan achter hun concept:
Funk grooves, stromend over een eindeloos landschap van oscilerende soundscapes en stemmingsvolle rock.

Het album is als digitale download te verkrijgen via LegalDownload.net en de affiliates van dit webportal. Je kunt samples op Slagwerkwereld.com beluisteren door hieronder op de albumcover te klikken.
zoeken
zoeken