Win Tackhead-tickets

2x2 kaarten voor woensdag 13 februari in de Effenaar, Eindhoven

Muzieknieuws 08-02-2008 16:56

Tackhead is niks minder dan een legendarische band, die een ongekende invloed heeft gehad op vele muziekstijlen, van hiphop tot funk, dub, industrial en rock. De kern van de band bestaat uit Skip McDonald (gitaar), Doug Wimbish (bas) en Keith Leblanc (drums).

Tackhead maakte in de begindagen furore als de huisband van het vermaarde hiphoplabel Sugar Hill Records. Ze speelden tracks in van The Sugarhill Gang en Grandmaster Flash en stonden zo aan de basis van de hiphop. Later in de jaren tachtig evolueerde Tackhead tot een superband waarin ook zanger Bernard Fowler en producer Adrian Sherwood plaatsnamen. De band maakt wat ze zelf noemen bodymetal, rock ’n dub of r’ n b industrialized en creëerde mede dankzij de inbreng van Sherwood een volstrekt uniek geluid.

Niemand minder dan Mick Jagger leverde bijdragen aan de platen van Tackhead. Meest notabele wapenfeit is het album ‘Friendly Has A Handgranate’ uit 1989, waarop de innovatieve stijl van de band wonderbaarlijk aan de oppervlakte kwam. De bandleden lieten ook hun sporen bij andere bands en artiesten, zoals The Rolling Stones (Bernard Fowler, sinds 1989!), Madonna, Living Colour en Seal (Doug Wimbish), REM, Tina Turner, Nine Inch Nails, Peter Gabriel en James Brown (Keith Leblanc).

The New York Times noemde Doug Wimbish en Keith Leblanc bovendien ‘de meest waanzinnige ritmesectie van vandaag de dag’. Er is maar één manier om erachter te komen of dat klopt: beleef de spetterende liveshow!

Gitarist geeft 2x2 kaarten weg voor dit unieke concert in de Effenaar (de enige show in Nederland!). Stuur uiterlijk dinsdag 12 februari een mailtje met je contactgegevens naar info@gitarist.nl met als onderwerp ‘Tackhead’ en je dingt mee naar twee gratis kaarten.
zoeken
zoeken