Releasedatum Kane-album bekend

‘Everythingyouwant’ verschijnt 9 mei

Muzieknieuws 26-03-2008 10:42

Het nieuwe album van Kane, met de titel ‘Everythingyouwant’, verschijnt op vrijdag 9 mei. Het album is voor het grootste gedeelte opgenomen in New York, de plek waar Kane ook de inspiratie aan ontleende voor de elf songs op ‘Everythingyouwant’.

Zanger Dinand Woesthoff:
“Twee jaar geleden zijn we begonnen met het schrijven van songs. We besloten zelf om het album op te gaan nemen in een andere omgeving. Toen we begonnen aan dit album hadden we erg de behoefte aan nieuwe energieën, nieuwe mensen en onbekende paden. En dat is precies wat die sessies in New York ons hebben gegeven”.
“Het maakt wel degelijk uit waar je gitaar staat te spelen”, licht gitarist Dennis van Leeuwen de keuze toe om 'Everythingyouwant' in New York op te nemen. “De drive in de Amerikaanse muziekwereld is zo enorm dat je als muzikant direct gegrepen wordt. Het laat je pas weer los als je het beste van jezelf hebt gegeven. Mensen die al wat van ons nieuwe werk gehoord hebben zeggen allemaal: ‘je hoort hoeveel plezier jullie hebben’. Dat vind ik heel tof, want dat is precies wat we wilden bereiken.”

De single Shot Of A Gun is op maandag 7 april digitaal en vanaf vrijdag 11 april fysiek verkrijgbaar.

Op zaterdag 28 juni geeft Kane een concert in stadion De Kuip in Rotterdam.

zoeken
zoeken