U2 in 3D

Concertfilm Vertigo Tour in première

Muzieknieuws 28-03-2008 00:05

U2 staat al sinds begin jaren negentig bekend om de weergaloze live-shows met gebruik van de laatste technologie en de nieuwste snufjes op het gebied van live performance. Het is dan ook geen verrassing dat zij als eerste band komen met een 3D-concertregistratie.

De film, ‘U2 3D’, gaat over het laatste gedeelte van de Vertigo-tour van de band in Zuid-Amerika. Ieder rimpeltje van Bono, iedere houtvezel in de drumstokken van drummer Larry Mullen Jr. en elke snaaraanslag van gitarist The Edge zijn van dichtbij te observeren, wat zorgt voor een uniek livegevoel.

Het brilletje met LCD-panelen dat je als kijker op moet zetten om de film volledig te ondergaan, zorgt voor de ultieme 3D-ervaring. Je vliegt het stadion binnen en belandt middenin een fantastisch concert, inclusief klappende en zwaaiende mensen om je heen. De 5.1 Surround Sound is prachtig en versterkt de concertbeleving.

Wat ook helpt bij de beleving is een horde U2-fans in de bioscoopzaal, want wanneer zij van puur enthousiasme gaan stampen en meezingen is het feest compleet. De concertfilm weet het publiek zodanig te pakken dat je je als toeschouwer in moet houden om niet heel hard te gaan applaudisseren. Maar waarom ook eigenlijk niet?

Wil je een concertervaring vanuit je luie stoel beleven én ben je een fan van U2, dan is dit zeker een must see. Met deze 3D-film is U2 weer een stapje verder gegaan in state of the art presentatie. Zie hier een voorproefje:

zoeken
zoeken