Gitarist Bagga Bownz opent Armin Only

Ook Krezip en Within Temptation op dance event

Muzieknieuws 22-04-2008 22:04

Gitarist Eller van Buuren, alias XLR van de hiphop/metal/urban band Bagga Bownz, opende afgelopen weekend Armin Only 2008. Samen met zijn broer en nummer 1 DJ van de wereld stonden zij voor een uitverkochte Jaarbeurs in Utrecht. Het was de derde keer dat Armin Only werd georganiseerd, maar nog nooit op zo’n grote schaal. Maar liefst 18.000 mensen vanuit de hele wereld kwamen op dit dancefeest af. Het evenement werd live uitgezonden op Nederland 3, 3FM en SLAM!FM.

Eller was niet de enige rocker met wie Armin speelde. Zo speelde de dj onder meer met rockartiesten als Jaqueline Govaerts (Krezip) en Sharon den Adel (Within Temptation). Ook enkele internationale artiesten die op het nieuwe album Imagine van Armin van Buuren staan, waren te zien op Armin Only.

De enorm uiteenlopende muziekstijlen lijken elkaar niet te bijten. ‘Ik vind Bagga Bownz Ssupervet’, aldus Armin van Buuren. Eller is op zijn beurt niet vies van dance. Hij schreef mee aan Armin’s laatste album die werd gereleased tijdens Armin Only. Ook haalde hij in januari de Popprijs van zijn broer op, die werd uitgereikt op het Noorderslag festival, omdat Armin er zelf niet bij kon zijn.

De twee broers brengen vrijwel tegelijk een album uit. Bagga Bownz’ debuut cd 'Done With The Pain' ligt vanaf 28 april in alle winkels.
zoeken
zoeken