Gitarist presenteert Leendert Haaksma & Blowbeat op Muzikantendag

De sound van Haaksma’s Hook Amps

Muzieknieuws 08-05-2008 14:08

Zaterdag 17 mei is het weer Muzikantendag, voor het eerst in 013 Tilburg. Gitarist is natuurlijk weer aanwezig met een stand en presenteert in The Sound Room Leendert Haaksma met zijn band Blowbeat. Je kan ook masterclasses volgen bij Marcel Coenen, Joep Pelt, Manuel Hugas en Ivo Severijns!

De Muzikantendag (zaterdag 17 mei van 10.30-18.00 uur) is hét platform voor inspiratie, informatie en toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 100 professionals uit de muziekscène. Met workshops, clinics en panels kunnen aanstormende muzikanten en bands in één dag hun muzikale bagage vergroten. Zorg erbij te zijn met je band. Echt zinvol. Reken erop! Zie het hele programma op www.muzikantendag.nl!

Artiesten als Pete Philly & Perquisite, Alain Clark, Ilse DeLange, Voicst, Room Eleven, Noisia, GRAM en Lucky Fonz III zullen vertellen over de ins en outs van het muzikantenbestaan en hun sleutel tot succes.

Drie tijdschriften voor muzikanten staan garant voor een interessant en diepgravend programma in The Sound Room, alias de Kleine Zaal: Gitarist, Interface en Slagwerkkrant. Alles in die zaal draait om ‘sound’.

Leendert Haaksma & Blowbeat
Het gitaargedeelte van The Sound Room wordt namens Gitarist ingevuld door Leendert Haaksma. Hij bespeelt dit uur zijn zelfgebouwde Hook Amps; een topklasse versterker, en bepalend voor sound van Leendert Haaksma, zoals je die gehoor hebt bij Anouk. Op de Muzikantendag laat hij zijn sound horen (en licht die toe met tekst en uitleg) met zijn band Blowbeat: een eigenzinnige band, die al sinds de jaren tachtig actief is.

De huidige bezetting is bijeen sinds 2002; leider en frontman is Ton Engels, die momenteel hoge ogen gooit met zijn dialectsinger-songwritersalbum Wies Merge. Bassist is Eric Coenen (o.a. Ilse DeLange) en drummer Arthur Lijten. Maken ze funky freakrock? Freaky funkrock? Hoe dan ook, herkenbaar is de muziek van Blowbeat zeker. Luister naar het laatste album 'Songs From The Crazy Planet', of nog beter, kom ze live bekijken – een uur lang!

Kijk hier vast een Blowbeat-clip!

Marcel Coenen
En dan Marcel Coenen die tijdens zijn gitaarworkshop alle aspecten van gitaarspelen en dan met name in de rock en heavy metal stijlen de revue laat passeren.

Smashing Guitar
Slotstuk van de dag is hilarisch: Smashing Guitar.
  • Lees daarover in dit nieuwsbericht op Gitarist.nl
  • Bekijk ook het filmpje op Gitarist.nl van de editie 2007.

    Vergeet je demo’s niet (neem een stapel mee!) voor het demopanel: claim to fame!

    Kaartjes kosten maar 10 euro voor de hele dag. Bij de bekende voorverkoopadressen.
    Zie ook www.muzikantendag.nl
  • zoeken
    zoeken