Mauro Pawlowski in Bijenkorf-etalage

dEUS-gitarist op Holland Festival

Muzieknieuws 17-06-2008 11:52

Dinsdag 17 juni speelt Mauro Pawlowski, gitarist van de Belgische band dEUS, in het kader van het Holland Festival eigen werk in de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam, om 11.00 en 14.00 uur. Op maandag 16 en dinsdag 17 juni is hij ook te zien in Paradiso.

Mauro Pawlowski is tegenwoordig vooral leadgitarist van de Belgische band dEUS, maar staat bekend als een muzikale duizendpoot die opereert in zeer uiteenlopende stijlen:
“Ik wil muziek kunnen maken van ‘s morgens tot ‘s avonds en intussen de hele wereld rondreizen en met Neil Young en John Zorn platen maken. Ik lig niet wakker van het buitenland of van grote optredens zoals Rock Werchter. Dat is natuurlijk heel fijn, maar tenslotte is het niet meer dan voor twintigduizend jeugdhuizen tegelijk spelen. Het belangrijkste is dat ik altijd even hard mijn best doe. Een ongeorganiseerd optreden met vijf man is voor mij even bepalend en belangrijk als het opnemen van de plaat. Ik sterf wel een beetje voor het publiek, maar ook bij een studio-opname. Voor minder dan een beetje sterven doe ik het niet.”

In nummer 209 (augustus 2008) komt Gitarist met een groot dEUS gitaarinterview met Tom Barman en Mauro Pawlowski, naar aanleiding van hun recente album ‘Vantage Point’ en het aankomende optreden van de band op het Lowlands festival.

Mauro is verder te zien op het Holland Festival tijdens ‘Paradiso’s Only Night’ op maandag 16 juni om 20.30 uur. Ook programmeerde en speelt hij twee avonden in de bovenzaal van Paradiso onder de naam ‘Late Night Selection’, op maandag 16 en dinsdag 17 juni om 22.30 uur.

Zie voor meer informatie over deze avonden en kaartverkoop: www.hollandfestival.nl

zoeken
zoeken