Guitar Experience & Awards Hilversum

In Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Muzieknieuws 22-08-2008 00:31

Op zaterdag 27 september vindt weer de traditionele Gitaardag plaats, onder de nieuwe naam Guitar Experience en op een nieuwe locatie, namelijk in het spectaculaire gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Guitar Experience is een speciale dag voor gitaristen, bassisten, gitaarbouwers en gitaarmuziekliefhebbers, die op de laatste zaterdag van de komende maanden zal worden georganiseerd. Er worden verschillende muzikale thema’s nader belicht én gespeeld, met elke maand een specifiek onderdeel uit het omvangrijke gitaarrepertoire. De eerste keer staat van 13.00 tot 22.00 uur het thema ‘The Blues’ centraal.

De volgende edities staan gepland op de zaterdagen 25 oktober, 29 november 2008 en 31 januari 2009. Vanaf 13.00 uur biedt de Guitar Experience o.a. demonstraties van gitaarbouwers, een veiling, een tweedehands gitaarmarkt en diverse workshops. Ook is het mogelijk gitaren te laten taxeren of te genieten van een van de vele jamsessies.

In de filmzaal wordt een speciaal film- en televisieprogramma gepresenteerd, afkomstig uit de rijke archieven van Beeld en Geluid. De gitaardagen worden afgesloten met een concert, op zaterdag 27 september is dat een speciaal bluesprogramma. Alle onderdelen van de Guitar Experience zijn gratis toegankelijk.

Guitar Awards
De Guitar Awards is een landelijke wedstrijd voor talentvolle Nederlandse gitaristen (m/v) van 12 t/m 21 jaar. Voor deze 12e editie in successie kunnen kandidaten zich nog aanmelden t/m 21 september a.s. via www.sga.guitars.nl De eerste voorrondes vinden plaats tijdens de Guitar Experience op zaterdag 27 september en zaterdag 25 oktober. De finale wordt gespeeld op zaterdag 29 november.

Meer info: www.beeldengeluid.nl & www.guitarexperience.nl.
zoeken
zoeken