Krezip stopt

Afscheidstour en ‘Best Of’-cd

Muzieknieuws 02-10-2008 15:10

De Tilburgse pop/rockband Krezip heeft bekend gemaakt dat het na elf jaar mooi is geweest. De band bracht het nieuws als volgt naar buiten: "Na een lange periode van alles samen doen - samen in de tourbus, samen in de studio, samen op het podium - voelen we dat het tijd is om ieder een eigen weg te gaan. Zo’n besluit komt met pijn in ’t hart, maar toch voelt het juist. We zijn altijd een collectief geweest, voor sommigen geldt dit vanaf ons 13e jaar. Het is nu tijd om op eigen benen te staan. Een nieuw leven start."

De leden van Krezip, met zangeres/songschrijfster Jacqueline Govaert voorop, kunnen terugkijken op behoorlijk succesvolle jaren. Het begon allemaal met Pinkpop en de nummer 1-hit I Would Stay in 2000, daarna volgde een groot aantal optredens in binnen- en buitenland, met o.a. veel hoogtepunten op de Nederlandse festivals. De band maakte een half dozijn albums en scoorde na de megaklapper I Would Stay nog één grote hit (All My Life, 2007).

Het einde van Krezip is een weloverwogen beslissing:
"Nu stoppen voelde voor ons als het juiste moment. We hebben flink wat opgebouwd, maar kunnen nu terugkijken op een mooi verleden met een uitverkochte HMH in december (29-12-2007) als bekroning. Met de ‘Best Of’ en een mooie clubtour in het vooruitzicht kunnen we het boek Krezip waardig afsluiten."

‘The Best Of Krezip’ komt op 10 november uit.

Clubtour:

13 nov Doornroosje - Nijmegen (uitverkocht!)
14 nov Burgerweeshuis - Deventer (uitverkocht!)
21 nov Patronaat - Haarlem (uitverkocht!)
27 nov Oosterpoort - Groningen (uitverkocht!)
28 nov 013 - Tilburg
29 nov Schouwburg - Heerlen (uitverkocht!)
04 dec Paard van Troje - Den Haag
05 dec De Waerdse Tempel, Heerhugowaard
06 dec De Harmonie - Leeuwarden (uitverkocht!)
10 dec Luxor Live - Arnhem
11 dec Tivoli - Utrecht (uitverkocht!)
12 dec Watt - Rotterdam
19 dec Effenaar - Eindhoven
20 dec Paradiso - Amsterdam (uitverkocht!)

zoeken
zoeken