Mike Stern op Guitar Experience in Hilversum

Muzieknieuws 21-10-2008 15:01

Op zaterdag 25 oktober wordt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum de tweede Guitar Experience gehouden. Dit evenement voor gitaristen, bassisten en gitaarbouwers krijgt een nieuwe dimensie door de komst van niemand minder dan Mike Stern. Exclusief voor de Guitar Experience geeft deze fusiongrootheid een wel heel bijzondere workshop voor alle gitaarliefhebbers! Van 16.00 - 18.00 uur laat hij de ins en outs van zijn spel plus allerlei fijne kneepjes de revue passeren.

Stern maakt tijd vrij tijdens zijn grote Europese tour waarbij de voormalige Blood, Sweat and Tears- en Miles Davis-gitarist drie dagen in Nederland verblijft. Zondag 26 oktober treedt hij op in Tivoli in Utrecht en maandag 27 in de Boerderij in Zoetermeer. In zijn band ditmaal bassist Chris Minh Doky, drummer Dave Weckl en trompettist Randy Brecker.

De Guitar Experience biedt op 25 oktober vanaf 13.00 uur nog heel veel meer, zoals demonstraties van gitaarbouw, een veiling, een tweedehands gitaarmarkt en diverse workshops. Daarnaast is het ook mogelijk gitaren te laten taxeren of mee te doen met een van de vele jamsessies. Ook is er een uitvoering van Robberts‘ Music School. In de filmzaal van Beeld en Geluid wordt een spetterend film- en televisie programma gepresenteerd, afkomstig uit de rijke archieven van het Instituut. De dag wordt afgesloten met een veiling waar op fraaie en bijzondere gitaren geboden kan worden.

Als een extraatje wordt de tweede voorronde van de SENA Guitar Awards 2008 gespeeld; aanvang 13.00 uur. De Sena Guitar Awards is een landelijke wedstrijd voor talentvolle jonge gitaristen, die woonachtig zijn in Nederland. Deelname aan deze gitaarcompetitie staat open voor gitaristen (m/v) van 12 t/m 21 jaar. Inmiddels is de 12e editie in volle gang. De finale wordt gespeeld op zaterdag 29 november aanstaande. Voor meer informatie, zie op www.sga.guitars.nl

De Guitar Experience in Beeld en Geluid van 13.00 tot 1800 uur is gratis toegankelijk!
Volgende dagen zijn op 29 november a.s. en 28 februari 2009.

Meer info op : www.guitarexperience.nl
zoeken
zoeken