'Chinese Democracy' is af

Guns n’ Roses na veertien jaar terug met nieuw album

Muzieknieuws 24-10-2008 21:55

Veertien jaar heeft het geduurd, maar over 29 dagen, 8 uur, 23 minuten en 38 seconden (kijk op de officiële website voor de actuele afteltijd) komt Chinese Democracy, het nieuwe album van Guns n’ Roses, dan toch écht uit. Na talloze niet gehaalde releasedata ligt de langverwachte plaat van de legendarische rockband op 21 november in de winkels.

'Chinese Democracy' werd geproduceerd door Axl Rose en Caram Costanzo. De plaat bevat veertien tracks. De eerste single, tevens titeltrack, is al te horen op verschillende radiozenders en de website. Twee andere opnames zijn eerder uitgekomen: Shackler’s Revenge op 14 september in de videogame Rock Band 2 en If The World Debuted is sinds 11 oktober te horen in de Ridley Scott-film Body Of Lies. Verder is er aardig wat ophef geweest over voortijdig uitgelekte versies van het album, al dan niet echt, het leidde zelfs tot een arrestatie.

G n’ R werd eind jaren 80, begin jaren 90 wereldberoemd met debuutalbum 'Appetite For Destruction' en was een van de eerste bands die twee albums tegelijkertijd uitbracht: 'Use Your Illusion 1 en 2'. De band scoorde talloze hits, verkocht miljoenen albums en heeft net zoveel fans. Samen met meestergitarist Slash vertrok een deel van die fanschare naar Velvet Revolver (waar nu meer originele Guns ’n Roses-leden in zitten dan in Guns n’ Roses zelf) maar de harde kern wacht met spanning op het nieuwe album.

Twee jaar geleden deed G n’ R een behoorlijk succesvolle comebacktour. Of 'Chinese Democracy' een echte comeback waar kan maken blijft afwachten. Luister voorlopig naar de single op de website www.gunsnroses.com
zoeken
zoeken