AC/DC en Metallica naar Nederland

Maart rockmaand in Rotterdam

Muzieknieuws 24-10-2008 22:05

Twee legendarische hardrockbands spelen komend voorjaar in de Rotterdamse Ahoy. Het concert van AC/DC op 13 maart is helaas al uitverkocht. De voorverkoop van het optreden van Metallica op 30 maart begint zaterdag 25 oktober om 10.00 uur.

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar en slechts twee per persoon. Mocht je er dus graag bij willen zijn, dan is het aan te raden de muis op dat tijdstip in de aanslag te houden. Naar verwachting wordt het, net als bij de voorverkoop van AC/DC-kaarten, druk op de elektronische snelweg. Er zullen datafiles ontstaan en vluchtstroken zijn er niet!

Het is voor het eerst sinds acht jaar dat AC/DC weer op een Nederlands podium staat. Het optreden in Rotterdam maakt deel uit van de Black Ice Tour, naar het gelijknamige nieuwe album dat vorige week verscheen. Het is het eerste studioalbum sinds ‘Stiff Upper Lip’ uit 2000.

De Australische hardrockband vergaarde eind jaren ‘ 70 wereldroem met albums als ‘Let There Be Rock’, ‘Powerage’ en ‘Highway To Hell’. De band werd opgericht door de gitaarbroertjes Angus en Malcolm Young. De legendarische zanger Bon Scott overleed in 1980 en werd opgevolgd door Brian Johnson.

Het concert van Metallica maakt deel uit van de World Magnetic Tour ’09, de tour ter promotie van het pas verschenen album ‘Death Magnetic’, de Release van de Maand van oktober in Gitarist. Nu al wordt de plaat gezien als het comebackalbum na het slecht ontvangen ‘St. Anger’ uit 2003.

De band, die een hoofdrol speelt in de heavy metalscene, maakte vooral furore in de beginjaren van haar bestaan, met thrash metalalbums als ‘Kill ‘Em All’, ‘Ride The Lightning’ en ‘Master Of Puppets’. Mocht het niet lukken kaarten voor dit concert te bemachtigen, dan is er altijd nog een uitwijkmogelijkheid naar België. Metallica speelt daar op 5 maart in het Sportpaleis te Antwerpen.

Kijk voor meer informatie op ticketservice.nl en livenation.nl
zoeken
zoeken