Mike Stern zorgt voor succesvolle Guitar Experience

Derde editie alweer aanstaande

Muzieknieuws 09-11-2008 14:26

"Awesome!" vond de beroemde jazzgitarist Mike Stern de Guitar Experience. Hij was eregast op de tweede editie van het gitaarevement, op 25 oktober gehouden in het Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. De plusminus tweehonderd aanwezigen op hun beurt vonden Mike Stern geweldig en dus kunnen we spreken van een geslaagd feestje.

Mike Stern werd bekend als begeleider van Miles Davis en groeide daarna uit tot een internationaal geroemd jazzgitarist. In Hilversum liet hij zien waarom en gaf hij een uitgebreide les gitaarjazz. Zijn indrukwekkende vingervlugheid en improvisatievermogen zorgden voor de onverdeelde aandacht van aanwezigen. Er werd zichtbaar genoten. Stern begeleidde zijn gitaarspel met een mooi verhaal. Ter lering maar ook ter vermaak, want hij kwam af en toe grappig uit de hoek. Ook hij had het zichtbaar naar zijn zin. Graag ging hij met de deelnemers van de voorrondes van de Sena Guitar Awards op de foto.

Er waren ook andere leerzame clinics bij te wonen. Frank Eickhoff gaf tekst en uitleg over de synthesizergitaar en Ron Baggerman liet zien hoe je een Chapman Stick fatsoenlijk bespeelt. Daarnaast kon je op de Guitar Experience je gitaar laten taxeren, waren er diverse jamsessies, een beurs en een veiling. Alles in het teken van gitaren, muziek en gezelligheid.

Al te veel tijd om na te genieten is er niet; de voorbereidingen voor editie drie zijn alweer in volle gang. Die wordt gehouden op zaterdag 29 november, wederom in het Instituut voor Beeld en Geluid. Met onder andere de finale van de Sena Guitar Awards. Dat belooft wat!

Meer info: guitarexperience.nl
zoeken
zoeken