SENA Guitar Award naar Giovanni van den Heuvel

Tijdens derde Guitar Experience

Muzieknieuws 11-12-2008 21:52

Maar liefst tien finalisten kreeg het publiek van de SENA Guitar Awards voor zijn kiezen, op zaterdag 29 november in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De finale was onderdeel van de derde Guitar Experience, die verder workshops, optredens, jamsessies, stands en een loterij bood.

De gitaarwedstrijd is een initiatief van de Stichting Gitaar en specifiek bedoeld voor de ontwikkeling van jeugdige en talentvolle gitaristen, in de leeftijd tot en met 21 jaar. De jongste deelnemer was slechts dertien, maar het waren op zijn minst onderhoudende en bij vlagen zelfs bevlogen optredens die de heren verzorgden. Winnaar van de award werd uiteindelijk Giovanni van den Heuvel (16) uit Landgraaf. “Outstanding” zo oordeelde de vakjury onder leiding van producer/talentscout Tom Pearce.

Giovanni, momenteel leerling van Sun Caged-gitarist Marcel Coenen, maakte indruk met zowel zijn spel op zijn Ibanez JEM als zijn repertoire; in vier eigen stukken die het midden hielden tussen metal en klassiek kwamen zijn muzikaliteit, originaliteit en techniek mooi naar voren.
Tweede werd Sven Ravenhorst (17) uit Kortenhoef met een swingend bluesoptreden, terwijl de derde plaats was weggelegd voor Tim de Haan (21) uit Enschede met een virtuoos stukje shredden. Alle finalisten ontvingen een jaarabonnement op Gitarist en de prijswinnaars werden extra in het zonnetje gezet door Bizzevents en Pro-Demo, met waardevolle media-promopakketten.

Over de hele dag bezochten zo'n 500 geïnteresseerden de derde Guitar Experience. Na een succesvolle workshop met Mike Stern in oktober, gaven op 29 november Martijn van Iterson, Johnny Bernhard en Paul Pleijsier op boeiende wijze inzicht in hun spel en techniek. Johnny Bernhard begon de workshops met zijn aanstekelijke countryrock, gevolgd door prachtig spel van Paul Pleijsier op zijn Zwitserse Paradis gitaar. De jazz van Martijn van Iterson stond centraal in de laatste workshop. Hij vertelde hoe hij tegen jazz aankijkt en hoe hij zijn solo’s en improvisaties aanpakt; verhelderend.

Op 31 januari is de volgende Guitar Experience, wederom in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De overige data voor 2009 kunnen ook in de agenda: 21 maart, 25 april, 30 mei, 27 juni, 29 augustus, 26 september, 31 oktober en 28 november.

Meer info en foto's: sga.guitars.nl en guitarexperience.nl.
zoeken
zoeken