The Boss op Pinkpop

Ook Paaspop komt met meer namen

Muzieknieuws 26-01-2009 12:07

De eerste grote namen van Paaspop en Pinkpop zijn bekend. Pinkpop heeft de grootste troef in handen: Bruce Springsteen & The E-Street Band zijn de hoofdact op de 40-jarige jubileumeditie. Ook de populaire bands The Killers en Franz Ferdinand zullen hun opwachting maken in Landgraaf.

Bruce Springsteen & The E-Street Band doen op Pinkpop de aftrap van een uitgebreide Europese stadiontournee en zijn op de eerste festivaldag, zaterdag 30 mei, de afsluiter op het hoofdpodium. De organisatie had al eerder de komst van Depeche Mode, Placebo en The Kooks aangekondigd en ook het Belgische Novastar is bevestigd.

In het kader van zijn recente wereldtour ‘Magic’ (2007/08) stond The Boss in een uitverkochte Gelredome en Amsterdam Arena. Op 27 januari komt ‘Working On A Dream’ uit, zijn 24ste album en wederom opgenomen met de E-Street Band, inclusief de legendarische gitarist Nils Lofgren. Het zal voor The Boss een weerzien zijn met Pinkpop, want hij was in 1977 als eens te gast.

Pinkpop vindt in 2009 voor de 40ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het ‘Guiness Book Of Records’ als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo.

Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en het festijn zal daar in 2009 voor de 22ste keer plaatsvinden, van zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni. De traditionele perspresentatie wordt gehouden op woensdag 4 maart in poptempel Paradiso te Amsterdam. De voorverkoop start op zaterdag 7 maart om 10.00 uur.

Paaspop
Op zaterdag 11 en zondag 12 april kunnen we op festivalterrein de Molenheide in het Noord-Brabantse Schijndel terecht voor Paaspop. Milow, Alain Clark, Peter Pan Speedrock en Popprijswinnaars De Dijk zijn toegevoegd aan de rij gitaargerelateerde acts die hun opwachting maken. De presentatie van de ‘Main Stage’ en de ‘Masters Of Rock Stage’ is net als vorig jaar in handen van Dennis Weening.

Verder ziet het programma van Paaspop 2009 er op dit moment als volgt uit: Boys Noize, Che Sudaka, Chris Liebing, De Levende Jukebox, Freek de Jonge & Ocobar, Guus Meeuwis, Hawkeye and Hoe Band, Joost van Bellen, Joris Voorn, Len Faki, Mambo Kurt, Milow, Novastar, Pestilence, Peter Pan Speedrock, Rowwen Hèze, Slam & Howie, The Subs, Toy Dolls, Volbeat, Walls of Jericho.

Kaarten voor Paaspop zijn vanaf 5 februari online te bestellen en vanaf 12 februari te koop bij de regionale voorverkoopadressen. Het festival groeit ieder jaar en in maart 2008 wist de organisatie een recordaantal van 10.000 bezoekers naar Schijndel te lokken.

Meer info: www.pinkpop.nl & www.paaspop.nl
zoeken
zoeken