Devin Townsend is terug

Plan: dit jaar nog vier albums

Muzieknieuws 28-03-2009 13:41

Het is een tijdje stil rond hem geweest, omdat hij last van een burn-out had, maar het Canadese multitalent Devin Townsend is terug. De voormalig frontman van Strapping Young Lad en de Devin Townsend Band heeft aangekondigd dat hij dit jaar nog vier albums wil uitbrengen. Dit alles onder de noemer Devin Townsend Project. Dat het een serieus plan is, blijkt uit de MySpace, waar een mix van korte fragmenten van het eerste album 'Ki' al te horen en een uitgebreid artwork te zien is.

Hoewel de vier albums een soort conceptueel geheel zullen vormen, zal Townsend zelf de enige constante zijn. Elk album heeft een andere aanpak en vereist dus andere muzikanten. Townsend:
‘Ki is de kalme introductie voor het verhaal. Addicted komt erna en die is heavy, leuk en dansbaar. Deconstruction zal een ware traktatie zijn voor liefhebbers van Strapping Young Lad en ‘Ziltoid’ en een ambient-album zal de cyclus afsluiten.’

Volgend jaar moet er een box met acht cd’s volgen, met daarop de vier albums en bonustracks met onder andere video’s.

De bezetting voor Ki bestaat naast Townsend zelf uit voormalig Devin Townsend Band-toetsenist Dave Young en drummer Duris Maxwell, die in het verleden onder andere werkte met Jefferson Airplane, Heart, de oorspronkelijke bezetting van The Temptations en zelfs met Jimi Hendrix jamde. 'Ki' komt op 25 mei uit op Inside Out Records.

zoeken
zoeken