‘Groen’ album Neil Young

Promotour brengt hem naar Nederland

Muzieknieuws 09-04-2009 00:22

Een nieuw album en een nieuwe tour: Neil Young weet nog steeds niet van ophouden. De 63-jarige singer-songwriter bracht op 3 april zijn nieuwe album ‘Fork In The Road’ uit. Tijdens de tournee voor dit album doet hij ook Nederland weer aan: zondag 7 juni speelt hij in Ahoy in Rotterdam.

‘Fork In The Road’ is onderdeel van Young’s ecologische project Linc/Volt. Voor dit project werkt hij aan een documentaire over duurzame energie voor de auto-industrie. Ter illustratie bouwde hij zijn Lincoln Continental uit 1959 om tot een ‘groene’ auto, waarmee hij binnenkort ook naar het Witte Huis in Washington zal rijden.

Neil Young nam ‘Fork In The Road’ op met onder meer steelgitarist Ben Keith, bassist Rick Rosas en gitarist Andy Crawford. De grappige videoclip voor het titelnummer.
Klik hier om deze te bekijken met o.a. een luchtgitaarspelende Young

Overigens staat er voor dit jaar ook een nieuw album van Neil Young met Crazy Horse in de planning en op 2 juni verschijnt eindelijk het eerste deel van zijn langverwachte archiefproject: ‘The Archives Vol. 1, 1963-1972’.
zoeken
zoeken