Nieuw album The Gathering

‘The West Pole’ uit op 4 mei

Muzieknieuws 21-04-2009 16:46

‘The West Pole’ is de titel van het nieuwe album van The Gathering, dat op 4 mei het daglicht zal zien. Het is het eerste album sinds het vertrek van zangeres Anneke van Giersbergen, die inmiddels is vervangen door de Noorse Silje Wergeland.

Slagwerker van het eerste uur Hans Rutten zegt dat het album “zeer extravert en rock-georiënteerd” is geworden. Zijn broer René Rutten, die ook bas speelde op het laatste album ‘Between Oceans’ van Drive By Wire, speelt in The Gathering nog steeds gitaar en net als op het vorige album ‘Home’ is Marjolein Kooijman verantwoordelijk voor het baswerk.

Op de MySpace-pagina van The Gathering myspace.com/gatheringofficial) zijn in de vorm van All You Are, Treasure en het titelstuk al drie nummers van ‘The West Pole’ te horen. Het album zal niet alleen op cd, maar ook op vinyl verschijnen. De sound van het nieuwe werk wordt door de band verder omschreven als “gitaargeoriënteerd, levendig en urgent.” Voor Gitarist 219 (juni) staat een recensie gepland van ‘The West Pole’.

‘The West Pole’ komt op 4 mei uit op Psychonaut Records, maar het album is nu al te bestellen op de website van de band: gathering.nl
zoeken
zoeken