My Bloody Valentine naar Eindhoven

Enige Europese clubshow

Muzieknieuws 15-05-2009 13:41

My Bloody Valentine geeft op maandag 25 mei een unieke clubshow in de Effenaar in Eindhoven. De voorverkoop is op zaterdag 9 mei begonnen. Naast het optreden in Eindhoven staan er momenteel slechts vier andere Europese (festival)concerten op de agenda van de legendarische noisepopgroep.

Het is voor het eerst in bijna 25 jaar dat My Bloody Valentine weer in de Effenaar op het podium staat, want de van oorsprong Ierse groep stond er voor het eerst en voor het laatst op 24 november 1984. Na dit concert bleef de band drie maanden in Nederland hangen, om zich vervolgens via Berlijn - waar ze hun debuut-ep ‘This Is Your Bloody Valentine’ opnamen - in Londen te vestigen.

De hoogtijdagen van deze ‘oer-shoegazers’ lagen aan het begin van de jaren negentig, na de release van het baanbrekende tweede studioalbum ‘Loveless’ (1991). Hierop liet de groep rond Kevin Shields welhaast ongrijpbare muziek horen: dikke, hoge gitaarlagen met veel effecten, maar altijd met een mooie, dromerige melodie eronder verstopt.

In 1997 ging de groep voorlopig uit elkaar, om in 2007 een comeback te maken door middel van een select aantal optredens. My Bloody Valentine was in 2003 opnieuw in de belangstelling gekomen dankzij de soundtrack bij de film ‘Lost In Translation’. Hiervoor leverde de band en Kevin Shields solo een paar nummers.

Het derde studioalbum van My Bloody Valentine is naar verluid nog altijd in de maak, maar volgens recente concertrecensies is My Bloody Valentine live een onveranderd zeldzame belevenis.

Bekijk hieronder de videoclip van ‘Realise’:

zoeken
zoeken