Gratis masterclasses The Hague Jazz

Met o.a. New Morning Trio en Sabrina Starke

Muzieknieuws 18-05-2009 22:16

In het auditorium van het Gemeentemuseum Den Haag vinden van woensdag 20 t/m zaterdag 23 mei dagelijks vanaf 15.00 uur masterclasses plaats van artiesten die hun opwachting maken tijdens The Hague Jazz, waarvan de vierde editie op 22 en 23 mei plaatsvindt in het World Forum.

De eerste masterclass is op woensdagmiddag 20 mei: leden van het Residentie Orkest brengen onder de naam Arkadia Quartett strijkkwartetten van Duke Ellington. Tussendoor wordt gediscussieerd over het snijvlak tussen jazz en klassiek. Componisten en musici uit jazz én klassiek zullen hierover met elkaar van gedachten wisselen.

Op donderdag 21 mei is er een masterclass van de Zuid-Afrikaanse trompetlegende Hugh Masekela en op vrijdag 22 mei geeft het New Morning Trio een twee uur durende spetterende ‘fusion meets jazz & rock’ masterclass. De leden van dit trio zijn gitarist Oz Noy, bassist Reggie Washington en de Nederlandse drummer Jeroen Vrolijk.

Op zaterdag 23 mei vindt er een masterclass plaats van Sabrina Starke en haar bassist Robert Pronk. Zij gaan onder leiding van AD/HC-cultuurredacteur Herman Rosenberg in op de ontstaansgeschiedenis van Sabrina’s succesvolle Blue Note-album ‘Yellow Brick Road’, waarvoor zij de songs grotendeels gezamenlijk schreven.

Alle masterclasses zijn gratis toegankelijk en beginnen om 15.00 uur, adres: Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag, tel.: 070 – 3381111
zoeken
zoeken